"Co bylo dál?" ptají se Jelen a Jana Kirschner ve skvělém duetu

30.10.2014 16:27 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

O chystané spolupráci skupiny Jelen a Jany Kirschner jsme psali teprve nedávno, nyní už je ale duet na světě a výsledek rozhodně uspokojí nejednoho posluchače, co nad českou (potažmo slovenskou) pop music ještě nezlomil hůl. Písnička "Co bylo dál?" totiž nezní ani jako z repertoáru folk-popové party kolem frontmana Jindry Poláka, ani jako nic, co nám v poslední době servíruje slovenská zpěvačka, které právě vychází album "Moruša čierna" mířící do alternativní sféry.

Vkusně postavený popový duet má ve slokách téměř šansonovou náladu, zatímco zvonivý a chytlavý refrén jistě potěší nejednoho rádiového dramaturga. "Píseň je o tom, jak ztracená láska umí bolet a jak snadno vám může utrhnout srdce. Ale zároveň je o naději a taky o tom, že věci a dění kolem sebe můžeme ovlivňovat jen do určité míry," říká frontman Jelenů, jenž zároveň vyjádřil velký obdiv pěvecké kolegyni, u které oceňuje odvahu experimentovat.

Výsledek je v kontextu českého mainstreamu více než jen uspokojivý a z hlediska Jelena znamená další upevnění pozice kapely, která má potenciál se v brzké době vypracovat mezi nejvýraznější česká uskupení současnosti. Tu bude obhajovat i na následném akustickém turné s kolegy ze skupiny Divokej Bill. Že Jana Kirschner nezapomněla zpívat pop, navíc také není vůbec špatná zpráva. Písnička je za osm z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY