Calm Season vyráží na "Symbolické turné". Odrazí se od křtu v Akropoli

24.10.2014 09:06 - Andrea Šafářová | foto: facebook.com/CalmSeasonCZ

Už jen jejich nová deska stojí na symbolických pilířích, a to se ještě nepřipomenuly magické souvislosti provázející její křest. České duo Calm Season pokřtí druhý studiový počin "Symboly" v den vyhlášení nezávislosti Československého státu 28. října. A nazpívalo ho příznačně v mateřském jazyce. V Paláci Akropolis mu požehná Lenka Dusilová.

Předmětem posvěcení tentokrát bude ne zcela, ale přesto významně odlišný artefakt, než byla prvotina "Mosaic Views" před dvěma lety v Malostranské besedě. Autorskou dvojici ve složení Adam Vopička (zpěv a elektrická kytara) a Terezie Kovalová (violoncello, vokály) dostihla potřeba uměleckého růstu - upustila od ryze akustického konceptu a rozšířila své tvůrčí portfolio o elektronické nástroje. Kýženému efektu žánrového experimentu dopomohl producent Lukáš Chromek a Tomáš Kahl, jenž se postaral o mix. Zda byl posun k větší zvukové rozmanitosti šťastný, nebo ne, se posluchači přesvědčí nejdříve 28. října, kdy album vychází u labelu Championship Music.

Zároveň pro ně bude snazší porozumět verbálnímu sdělení dua - přesedlalo totiž z angličtiny na češtinu. "Novinka 'Symboly', stejně jako předchozí album, se snaží lidem přiblížit a ve velmi intimním projevu předat co nejvíce emocí a nálady," popisuje Adam Vopička, Terezie Kovalová jeho výpověď rozvádí: "Rozhodli jsme tak i z toho důvodu, že máme posluchače z několika různých generací, které spojuje hlavně jazyk."

Deska "Symboly", zabalená do originálního, takřka pohádkového vizuálu z dílny Tomski & Polanski, se natáčela na chatě Jakuba Švejkara z kapely Black Lion. Večer jejího oficiální vydání uvede klavírista Michal Šupák. Dvojice na svých facebookových stránkách upozornila, že všechny zakoupené vstupenky platí pouze na sezení.

Termíny "Symbolického turné" jsou následující:

28.10. Praha, Palác Akropolis
4.11. Brno, Kabaret Špaček
6.11. České Budějovice, Horká Vana
11.11. Plzeň, Anděl Café
21.11. Poděbrady, Kafíčko
27.11. Ostrava, Stará Aréna
4.12. Písek, kavárna U Vavřiny


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY