Roxy a NoD zaplní české kapely v čele s WWW a Manon Meurt

02.10.2014 19:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Třetí den oslav BE22 budou oba prostory Roxy i NoD společně hostit ten nejlepší výběr českého hudebního podhoubí. V baráku na adrese Dlouhá 33 vyroste 22. října šest pódií, které se otevřou všem hudebním fajnšmekrům zcela zdarma. Narozeniny Roxy přijede oslavit třináct českých kapel v čele s WWW, Manon Meurt, PzH, Ventolin live nebo Wild Tides.

K oslavě výročí Roxy patří bezesporu i česká hudební scéna. Tento den snad nejlépe vyjadřuje smysl narozeninových oslav - ukázat, že prostory NoD a Roxy jsou jeden celek. A tak se hudba rozezní v divadelním sále, galerii, kavárně a samozřejmě i ve všech prostorách Roxy.

"Ať si říká, kdo chce, co chce, já říkám, že v Čechách jsou poklady, a tento večer se spousta z nich ukáže pod jednou střechou," říká o projektu dramaturgyně Adéla Sejkorová. Na hlavním pódiu v klubu Roxy vystoupí jako headliner kapela WWW. Koncert bude postavený na skladbách z aktuálního CD "Atomová včela" a směsici jejich znepokojivých elektronických struktur. Po nich vystoupí David Doubka s projektem Ventolin a Tom Holič přivážející do Prahy svůj brněnský house sound.

Chill out stage nejdřív rozpumpují pražští Wild Tides, kteří divoké vlny krotí žánrem surf-punku. Štafetu převezme zajetá pražská inde-kytarová bomba Peter Pan Complex. Ve foyer pod létajícím talířem se představí fresh pražští písničkáři blacksheepboy audio a Lukas Landa. Divadelní sál poslouží jako hlavní stage v prostorách NoD. Vrcholem budou Manon Meurt, objev české shoegazeové scény. Atmosféru doplní existenciální zaklesnutí elektrické kytary Davida Zemana a hlasu Veroniky Buriánkové v projektu Kalle.

Kam jinam než do prostor videogalerie umístit takový exponát jako skandální audiovizuální projekt PzH. Galerijní večírek uzavře živelným DJ setem baskytarista skupiny Tata Bojs Mardoša. Café stage potom prostoupí pravá kavárenská nálada. Vystoupí jazzový kvartet The Contemplativists a projekt herečky Ireny Kristekové s pianistou Davidem Hlaváčem, Iris ne-jde s Davem.

Tuto akci jsme pojali jako narozeninový dárek pro fanoušky Roxy/NoD a celý večer bude vše na správném místě, zdarma a pro všechny. Rádi bychom upozornili na omezenou kapacitu divadla NoD, kam bude vpuštěno maximálně dvě stě padesát návštěvníků, takže doporučujeme přijít včas, nebo si počkat, až někdo půjde na záchod.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY