Písničkář Tomáš Pastrňák vydá v říjnu debutové album

19.09.2014 10:16 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Ostravský písničkář Tomáš Pastrňák ohlásil vydání své debutové desky. Ta bude k mání již v druhé polovině října a dostala název "Pozvánka na koncert".

Muzikant se v devadesátých letech zabýval elektronickou hudbou, kterou vystřídalo působení v ostravských poprockových kapelách, mezi kterými vyčnívala zejména Poloha 13 a Icona. Sólově koncertuje s akustickou kytarou od roku 2008, aktuálně společně s písničkářem Igorem Jelínkem uvádějí pravidelné akustické večery "Mezi svýma" s hudebními hosty ze slovansky hovořících zemí. V roce 2012 z nich vzešlo CD "Mezi svýma - Pervyje zapisi". Sám Pastrňák v současné době koncertuje v duu s perkusistou Romanem Pluhařem.

V roce 2013 vydal singl "Slunečnice", na jehož vzniku spolupracoval s Borisem Carloffem. Po více než roce od uvedení zmiňované písně přichází s dalším hudebním klipem - tentokrát k písni "Konec světa", která je zároveň pilotním singlem z jeho debutového alba. Na video k songu, v němž se Pastrňák představuje ve své akustické poloze, se můžete podívat pod článkem.

"Pod pojmem konec světa si každý vybaví například nějakou apokalypsu spojenou s proroctvím starých Mayů, ovšem málokdo si představí konec světa osobní, před kterým nás varují nejčastěji rodiče nebo doporučený dopis z banky," říká ke svému novému klipu písničkář a dodává: "Tahle skladba je o tom soukromém konci světa a není nijak tragická, protože podle statistik každý z nás prožívá svůj vlastní malý konec světa v průměru třikrát až pětkrát denně."

Album "Pozvánka na koncert" vyjde 22. října a doprovázet jej budou i dva křty. První se uskuteční ve stejný den, kdy deska vyjde, v pražském Divadle Archa, druhý pak proběhne 23. října v ostravském Klubu Parník.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY