Boris Carloff chystá premiéru klipu "In The Sky" v pražském Café V lese

13.10.2018 13:51 - Dan Hájek | foto: Zara Wildmoons

Album "The Solipsist" Borise Carloffa vyšlo téměř před rokem a od té doby se chystalo animované VR video ke skladbě "In The Sky", na němž Boris pracoval se svým dlouholetým spolupracovníkem Martinem Živockým. Klip je nyní dokončen a svou premiéru si odbude na koncertu 29. října v pražském Café V lese, kde budou k dispozici i Google papírové brýle. Vstupenky jsou ke koupi na tomto předprodejním místě.

"The Solipsist" se striktně věnuje vymezeným světům okolo nás, nejistotě existence reality, unesením v pulsech dění na sociálních sítích a možným útěkům z těchto sociálních bublin - jsou to ve svém důsledku takové jiné formy solipsismu. Boris tato témata přepracoval do písničkových forem, v nichž pracuje s elektronikou a svůj hlas využívá jako další hudební nástroj. V "In The Sky" se opírá i o jeho soulové zabarvení - originálním audiovizuálním zážitkem má být i samotné video, které se bude odehrávat ve vesmíru, a každý pozorovatel si bude moci při jeho sledování sám otáčet kamerou. Klip byl natočen za finanční podpory ze sbírky na crowdfundingovém portálu HitHit.cz.

Letos Carloff příliš živě nevystupoval, bude to tedy ojedinělá příležitost jej vidět. Na koncertech jej doplní již zaběhnuté duo Terezie Kovalová a Jan Andr. "Po dlouhé době hrajeme v Praze a hrajeme věci z nové desky, náš asi nejtanečnější set. Doufám, že roztančíme celý les. Stejný set pak zahrajeme i v listopadu v Brně," dodává sám Boris Carloff. Brněnský termín je pak 14. listopad a místem klub Alterna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY