Lykke Li prozradila, jaké to bylo s U2 - měla se skvěle

13.09.2014 09:16 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Kromě samotného Beyoncégeddonu 2014, kterým irská rocková skupina U2 v úterý udeřila na světové posluchačské základny, byla zaznamenáníhodnou událostí i přítomnost švédské indipopové hvězdy Lykke Li na čerstvé nahrávce, konkrétně v závěrečné písničce "The Troubles". Talentovaná muzikantka a zpěvačka (například "I'm Good, I'm Gone") tak nemohla uniknout pozornosti našich dobrých přátel z magazínu Rolling Stone, kteří ji ohledně spolupráce vyzpovídali. Prý se měla skvěle.

"Měla jsem se skvěle," pronesla Li Lykke doslova. Pozvání přijala na základě textové zprávy SMS od producenta jménem Danger Mouse. Nejprve nahrávala ve studiu v Los Angeles, ale protože se zbytek kapely nakonec rozhodl změnit tóninu skladby, musela do studia znovu. Vyrazila tedy do Londýna, kde se potkala se samotným Bonem(!!!).

"Bono byl moc milý," zhodnotila zpěvákovy charakterové vlastnosti Li a se smíchem dodala: "Byl to hotový vedoucí - učil mě, jak zpívat čistě, což běžně nedělám. Většinou mě nechal dělat, jak jsem zvyklá, ale zkoušeli jsme i různé jiné věci."

A jaké jiné věci? "Třeba šeptat nebo naopak křičet," ozřejmila muzikantka a dodala, že při tom všem vždy šlo o zachování intimity. "Jednou jsme třeba vypnuli hudbu a zpívali jen do bicích, abychom se dostali do jádra skladby," popsala Lykke a dodala, že od Bona následně sklidila pochvalu a že se jí i svěřil, že z její tvorby má nejradši písničku "Never Gonna Love Again".

To je ona:



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY