Zaz vzdá hold francouzské metropoli, vydá desku "Paris"

09.09.2014 14:54 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Fanoušci francouzské rošťačky Zaz mají zase o důvod víc k radosti - kromě toho, že ji letos po vystoupení na Colours of Ostrava mohou koncem roku ještě dvakrát vidět na samostatných koncertech v České republice, se mohou těšit také na nové album. To vyjde už v listopadu.

Novinka s příznačným názvem "Paris" bude zahrnovat výhradně skladby o francouzském hlavním městě, kterému chce interpretka vzdát poctu. Isabelle Geffroy přezpívala písně z repertoáru Edith Piaf, Maurice Chevaliera, Charlese Aznavoura nebo Charlese Treneta, koprodukci desky si vzal na starost jednaosmdesátiletý Američan Quincy Jones a zpěvačce asistovali například Charles Aznavour či Nikky Yanofsky. Výsledek bude znám 10. listopadu.

Geffroy se do Paříže přestěhovala před osmi lety, což byl zlom v její kariéře. Do té doby se totiž živila jako pouliční muzikantka, pak ale odpověděla na inzerát ve znění "Hledám chraplavý, trochu zničený hlas" a cesta nahoru mohla začít. V současnosti je Zaz jednou z nejpopulárnějších zpěvaček ve Francii, jen její první eponymní desky se celosvětově prodala více než dva miliony kusů, ta druhá, "Rector Verso", byla v její domovině oceněna trojitou platinou.

O obou chystaných koncertech v Česku jsme již informovali. Pokud vám náhodou některá z ohlášených akcí unikla, pak vězte, že pražské Fórum Karlín uvidí temperamentní hudebnici 29. listopadu, první prosincový den bude následovat vystoupení v brněnské hale Vodova.

Trailer k desce "Paris" si můžete přehrát níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY