Nové album U2 prý vyjde už brzy

19.08.2014 19:39 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Už zkraje letošního roku to vypadalo, že nové studiové album formace U2 je na spadnutí. Kapela dokonce představila píseň "Invisible" i s videoklipem. Skladba by na chystané desce neměla chybět. Poté se zase vyrojily spekulace, že letos se fanoušci nové nahrávky nedočkají. Nyní je srpen a konkrétní informace, jakými jsou název desky, obal, či dokonce datum vydání, zatím stále nejsou nikde k mání.

Mluvčí skupiny ale nedávno pro magazín Rolling Stone potvrdil, že album vyjde letos. "Vždycky jsme říkali, že nová deska vyjde v tomto roce," podotkl. Venezuelská a kolumbijská pobočka vydavatelství Universal na své sociální a mikroblogovací síti Twitter informovaly, že novinka vyjde v září. Deník The Irish Times zase uvedl, že termín vydání připadne na září či v říjen a v prosinci formace ohlásí turné. To prý odstartuje v dubnu.

U2 v roce 2016 oslaví čtyřicet let od svého vzniku. Patří k nejslavnějším kapelám světa, jejich turné trhají rekordy v návštěvnosti, dosud prodali přibližně sto padesát milionů desek. Získali dvaadvacet cen Grammy a jednou z posledních písní, kterou uvedli na trh, byl song pro film "Mandela: Long Walk To Freedom" s názvem "Ordinary Love". Za něj získali Bono a spol. Zlatý Glóbus a nominaci na Oscara.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY