Nové desky pro 33. týden

10.08.2014 11:10 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ani tento týden vás neochudíme o hudební novinky, i když hvězd bude tentokrát méně. Budete se muset spokojit s pátou deskou The Gaslight Anthem, debutem se pochlubí progresivní DJ Porter Robinson, tour edici posledního CD přidají Korn, The Saturdays rekapitulují a na své prvotiny shodně navazují dva Britové - Alex Clare a Marlon Roudette.
Pokud se v pondělí 11. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

The Gaslight Anthem - Get Hurt (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

The Gaslight Anthem - Get Hurt
Americká rocková formace The Gaslight Anthem funguje na hudební scéně od roku 2006 a od té doby se pyšní čtyřmi řadovými deskami. Pátá horká novinka, která již brzy potěší posluchače, dostala do vínku název "Get Hurt" a bude k dostání hned v několika formátech - klasicky na CD, jako download a také v podobě vinylu. O přípravách nového díla informovali muzikanti už v polovině loňského roku a už tehdy zpěvák Brian Fallon věděl, že jim velkou inspirací budou Pearl Jam a jejich deska "No Code". Sám pak desku charakterizoval jako "zcela odlišnou od toho, co jsme doposud vydali." Není proto div, že se dosavadní recenze dělí jen na dva tábory: Ti, co si deskou zamilovali a ti, kteří ji jen stěží snesou. Sami si ale udělejte názor po poslechu dramatické titulní písně a pochlubte se v komentářích.


Alex Clare - Three Hearts (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie pop / dubstep / elektronika

Alex Clare - Three Hearts
Je to už tři roky, co se dostal do podvědomí britský zpěvák Alex Clare. Bylo to především díky singlu "Too Close", který se objevil i v reklamě na Internet Explorer 9. I díky tomu se mu dařilo ve světových hitparádách a tento úspěch se posléze přenesl i na debut "The Lateness Of The Hour". Nyní je čas, aby toto tažení potvrdil svým druhým albem, které dostalo název "Three Hearts". Album nahrával v Londýně a v Los Angeles společně s Danem Wilsonem, který v minulosti spolupracoval s Adele, Birdy nebo Taylor Swift. K nim se pak přidali i Antony Genn a Martin Slattery z anglické rockové formace The Hours, Steve Booker, jehož služeb využívají John Newman, Duffy, či Melissa Etheridge a také Ben Hudson, kterého můžeme znát především díky spolupráci s Kanye Westem. V tomto týmu připravili celkem třináct skladeb, které aktuálně reprezentuje singl "War Rages On". Videoklip k němu sdílí Alex Clare prostřednictvím svého webu.


Marlon Roudette - Electric Soul (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / hip hop / r'n'b / soul

Marlon Roudette - Electric Soul
Někdejší člen Mattafix Marlon Roudette se už krátce po rozpadu dua v roce 2010 vrhl na sólovou dráhu a rok na to vydal svůj debut s názvem "Matter Fixed". Poté ale o něm nebylo příliš slyšet a objevil se až nyní se singlem singlem "When The Beat Drops Out". Ten předznamenal nové album "Electric Soul", na němž pracoval s přestávkami dva roky. Produkce se ujali Tim Bran a Roy Kerr, kteří stojí i za debutovým albem London Grammar. Výsledkem je celkem třináct písniček, které si můžete v krátkých ukázkách poslechnout na Supraphonline.cz.


Tip týdne

Porter Robinson - Worlds (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní taneční hudba / synth pop / indietronica

Porter Robinson - Worlds
Americký DJ, producent a skladatel Porter Robinson je ve svých dvaadvaceti letech jedním z předních představitelů alternativní taneční scény, a tak není divu, že jeho debutové album je očekávané s velkým napětím. Robinson svoji prvotinu pojmenoval "Worlds" a připravil pro ni celkem dvanáct původních kompozic, kde se míchají styly jako indietronica, synthpop, EDM, ambient, či complextro. První reakce navíc hovoří, že oproti předchozí singlové tvorbě je "World" ještě více alternativní. Album začalo vznikat už v roce 2012 a 2013 v průběhu jeho Language tour, kdy Porter Robinson začal být unavený ze současné komerční elektronické taneční hudby. Rozhodl se proto, že deska bude plně v jeho režii a bude vycházet z jeho zájmu o japonskou kulturu, včetně obliby ve video hrách, anime nebo ve vocaloidu. Několik hostů ale přesto přivítal. Jsou jimi Amy Millan, Breanne Düren, Sean Caskey, Lemaitre, Imaginary Cities a Urban Cone. Poznávat tohoto DJe a jeho hudbu můžete prostřednictvím jeho profilu soundcloud.com a celou desku pak díky ukázkám na Supraphonline.cz.


Korn - The Paradigm Shift - Tour Edition (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní metal

Korn - The Paradigm Shift - Tour Edition
Pokud vás poslední počin Korn "The Paradigm Shift" nadchl, můžete si ho nyní připomenout luxusní reedicí. Na pulty má namířeno "The Paradigm Shift: World Tour Edition". Vedle standardního tracklistu čítá deska navíc tři songy - nový singl "Hater", na které kapela spolupracovala s hitmakerem Donem Gilmorem, "The Game Is Over" a "So Unfair". Samozřejmostí jsou bonusy v podobě záznamů z živých vystoupení ze všech možných koutů světa. Nejvíc pozornosti ale vzbuzuje právě výše uvedená skladba "Hater", kterou si můžete vychutnat už teď na YouTube.com.


The Saturdays - Finest Selection:Greatest Hits (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / dance pop

The Saturdays - Finest Selection:Greatest Hits
Není to ani celý rok, co britsko-irské dívčí seskupení The Saturdays vydalo svoji poslední desku "Living For The Weekend" a už se opět hlásí o slovo. Vzhledem k tomu, že zmíněná deska byla již v pátá v pořadí, nikoho nepřekvapí, že na řadě je nyní výběr hitů. Ten dostal výmluvný název "Finest Selection:Greatest Hits" a ve standardní verzi nabídne sedmnáct singlových hitů z šestileté kariéry formace a k tomu přidá ještě tři nové songy včetně aktuálního singlu "What Are You Waiting For?", který pro kvintet připravil producentský team Xenomania. Jeho vizuální podobu uvidíte například na stránkách The Saturdays. Komu by dvacet kousků bylo málo, může hledat Deluxe edici s dalším diskem a devatenácti písničkami navíc a největší fanoušci již jistě objednávají Super deluxe edici rozšířenou ještě o DVD s osmnácti videoklipy, které doposud kvintet natočil.


Sound Of Contact - Dimensionaut (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock

Sound Of Contact - Dimensionaut
Některé desky mají poněkud strastiplnou cestu ke slávě. Jako například debut "Dimensionaut" britské kapely Sound Of Contact. Lídrem téhle britské kapely je bubeník a zpěvák Simon Collins, syn Phila Collinse, ke kterému se přidali jeho někdejší spolupracovník Genesis a Steva Hacketta Dave Kerzner, a kytaristi Matt Dorsey a Kelly Nordstrom. Simon Collins s touto trojicí spolupracoval už v minulosti, protože většina z nich se podílela na jeho sólových deskách. Jako kapela začali natáčet v roce 2010 a skončili o dva roky později. Výsledkem je koncepční album, jehož tématem jsou kosmologie, kvantová fyzika, astrofyzika a astronomie. Žánrově pak dvanáct skladeb míří progresivní rock s přesahem do mnoha stylů včetně art rocku á la Genesis. Nyní tato deska vychází ještě jednou, a vy můžete Sound Of Contact poznat prostřednictvím video sekce jejich webu, případně pomocí ukázek v inernetovém obchodě Supraphonline.cz.


Confession - Life & Death (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hardcore

Confession - Life & Death
Australská hardcore formace Confession uvádí na trh své třetí plnohodnotné album "Life And Death". Formace v čele se zpěvákem Michaelem Crafterem, který stojí i za vznikem kapely I Killed The Prom Queen, dala dohromady jedenáct nových kousků. Během nahrávání si navíc pozvali do studia další kolegy z branže, jako je třeba Ahren Stringer a Joel Birch z The Amity Affliction, Adrian Fitipaldes z Northlane nebo Karl Schubach z Misery Signals. Nahrávání probíhalo v kalifornských studiích pod dohledem uznávaného Dana Castlemana, známého ze spolupráce s As I Lay Dying nebo Impending Doom a jak se jim dařilo, můžete ohodnotit poslechem novinkových písní na stránkách jejich vydavatelství . K jedné z nich "Fuck Cancer" vznikl i příslušný videoklip.


The Tangent - Le Sacre Du Travail (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
progresivní rock / art rock

The Tangent - Le Sacre Du Travail
Podobně jako v případě Sound Of Contact se k nám s ročním zpožděním dostává i poslední album dalších britských progresivních rockerů The Tangent. Kapela, jejímž aktuálně jediným stálým členem je kytarista a zpěvák Andy Tillison, loni vydala album "Le Sacre Du Travail", na němž čerpá s odkazu díla Igora Stravinského a zároveň se vrací k slavnému albu kapely The Moody Blues z roku 1967 "Days Of Future Passed". Pokud by vás zajímalo, jakým způsobem, máte možnost prostřednictvím webu The Tangent.


Dále vychází:

Belphegor - Conjuring The Dead (Mystic Production)
Game Over - Burst Into The Quiet (Mystic Production)
Spiritual Beggars - Return To Zero (Universal)
The Crimson Projekct - Live In Tokyo (Universal)
Unisonic - Light Of Dawn (Digipack) (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
The Gaslight Anthem - Get Hurt (Universal)
Unisonic - Light Of Dawn (Mystic Production)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY