Film "Biophilia Live" Björk si odkroutí svou evropskou premiéru ve Varech

03.07.2014 10:43 - David Věžník | foto: Stephan Flad

Možná pan Jiří Bartoška, možná pan Aleš Najbrt mezi kreslením prasátek a ležatých osmiček, možná někdo úplně jiný dal na naši dubnovou radu a vyplnil dotazník, do kterého uvedl, že koncertní film islandské multiumělkyně Björk "Biophilia Live" by si zasloužil být promítnut právě v rámci relativně známé filmové přehlídky jménem Mezinárodní Filmový Festival Karlovy Vary. A povedlo se!

Autorka hitů jako "Náttúra" si totiž jeden z tamějších promítacích sálů vybrala jako ten, ve kterém si snímek Petera Stricklanda a Nicka Fentona odbude (dokonce!) svou evropskou premiéru (ta první, logicky neevropská, byla v květnu v rámci Tribeca Film Festivalu v New Yorku). Slavnostní promítání se uskuteční 6. a 10. července.

"Jsme velmi šťastní, že film míří na nová místa a mezi nové lidi. A pokud nezvládnete dorazit, buďte v klidu, budou další příležitosti," uklidnila paní Guðmundsdóttir všechny, pro které jsou Karlovy Vary trošku z ruky.

Další žhavou zprávou z Björčina tábora je pak chystaná velkolepá retrospektivní výstava, která by v březnu příštího roku měla být nainstalována v Muzeu moderního umění AKA Museum Of Modern Art AKA MoMA v New Yorku, což už by možná za koupi letenky stálo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY