Startuje Rock for People - dvacátý, hvězdný, bezbariérový

02.07.2014 08:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Dvě stě zahraničních a českých kapel, rekordní počet špičkových DJ’s a nespočet nehudebních aktivit. To je dvacátý ročník festivalu Rock for People, který začíná již tento čtvrtek 3. července ve Festivalparku v Hradci Králové. Brány se ovšem návštěvníkům otevřou již o den dříve, tedy ve středu 2. července, kdy se koná tradiční Večírek pro nedočkavé. Stejně jako v minulých letech nabídne výběr domácí hudební scény - namátkou kapely UDG a The.Switch, dále pak Xindla X, Michala Hrůzu s kapelou nebo ukrutné Hentai Corporation.

Hned první festivalový den nastoupí formace těžkého kalibru. Na hlavní Rock for People stage se po letech vrátí velikán Manu Chao s novou partou La Ventura, ale i starými hity z doby Mano Negra. Svou tuzemskou ostře sledovanou premiéru v nové roli si před festivalovým publikem odbyde filmový hrdina Steven Seagal se svým Blues Bandem. Závěr prvního dne bude patřit jedné z  nejčastěji skloňovaných rockových kapel současnosti Biffy Clyro a drum'n'bassovému producentovi Netsky s doprovodnou formací.

Páteční party rozproudí průkopníci 2tone ska Madness (na snímku), začátky grunge připomenou američtí chrti The Afghan Whigs, hudební kouzla ukáže THePETEBOX a své dvacáté narozeniny ještě jednou oslaví kapela Chinaski. Finále festivalu 5. července pak bude vskutku velkolepé: Lucie, The Naked And Famous, Asian Dub Foundation nebo Chase & Status. A jako třešnička na dortu premiéra projektu "Nová syntéza" Blue Effectu a Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma.

Vstupenky, parking i ubytování lze zakoupit již jen v pokladnách na místě za 1 990 Kč na celý festival, nebo za 900 Kč na jeden den s bezmála padesáti kapelami. Na místě bude možné zakoupit také zvýhodněné vstupné pro děti, ZTP, jejich doprovod i seniory. Letošní novinkou je Festival Camping Pack, který je taktéž možné pořídit na místě: obsahuje stan pro dvě osoby s festivalovou grafikou, nafukovací matraci a dva spacáky. I klasické ubytování bude možné zakoupit na místě včetně luxusního VIP campu. Více informací na www.rockforpeople.cz a www.facebook.com/rockforpeople.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY