Sima Martausová napsala nový singl na podložku od kávy. "Karavan" láká na nové album

25.06.2014 09:11 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Singlem "Karavan" uvádí slovenská písničkářka Sima Martausová své třetí řadové album, které vyjde již letos v říjnu. Novinka byla obdařena veselou letní náladou a na zpěvaččiny poměry i docela svižným tempem.

"Písničku jsem složila minulé léto, když jsem jen tak seděla u kávy a přemýšlela nad letními věcmi, které mi přijdou pěkné. Jako první jsem si vzpomněla na pole, pak na máky, květy, chvíle s přáteli a tak nějak symbolicky jsem to všechno vložila do jednoho karavanu. Text jsem napsala na podložku, co bývá pod kávou, a hudbu jsem dodělala ještě ten samý týden na kytaru," vysvětluje autorka na Slovensku dvakrát platinového alba "Dobrý deň, to som ja", která si i na chystanou nahrávku všechny písničky napsala sama. Celkem jich prý připravila kolem čtyřiceti, na zatím bezejmenné říjnové novince se objeví dvanáct nejlepších.

Martausová i přes výrazný úspěch, který ji u našich sousedů v posledním roce potkal, zůstává věrná svým hodnotám a zpívá tentokrát o spaní pod nebem, svícení ohníčkem či cestování v karavanu. Právě upřímnost, s jakou svou tvorbu interpretuje, je na ní to nejzajímavější - na nic si totiž nehraje a její repertoár odpovídá jejímu věku i pověsti obyčejné holky od vedle, určitá naivita proto vůbec není na škodu. Fanoušci, kteří ji mají rádi v pomalejších polohách, se přitom také nemusejí bát - jak slíbila v našem nedávném rozhovoru, nová deska by opět měla být velmi pestrá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY