Rock for People přiváží i filmové lahůdky - Stevena Seagala, filmy od Aerofilms i exkluzivní předpremiéru "Fízlové hajzlové" od Mr. Oiza

13.06.2014 10:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Čtyři dny, deset filmů, jedna exkluzivní předpremiéra a herecké kreace u mnoha hudebních vystoupení. Nejde o sumář filmové přehlídky, ale výčet části doprovodného programu blížícího se festivalu Rock for People. Největší zvědavost jednoznačně vzbuzuje účinkování hvězdy akčních filmů Stevena Seagala s jeho bluesovou kapelou (3. července). Mezi světem hudby a filmu osciluje také charismatická zpěvačka výbušných Molotov Jukebox Natalia Tena, známá například z filmů o Harrym Potterovi nebo populární série "Hry o trůny". Ale to není ani zdaleka vše. Ve Festivalparku je pro návštěvníky připraveno i promítání vybraných úspěšných snímků od Aerofilms.

Navíc se na hradeckém letišti také odehraje česká předpremiéra kontroverzního snímku distribuční společnosti Artcam "Fízlové hajzlové", o kterém se už mluví i mimo filmové kuloáry. Snímek, který natočil francouzský režisér a hudebník Quentin Dupieux (Mr. Oizo), zachycuje ve velmi nevšední roli mimo jiné i Marilyna Mansona, který zde hraje emo teenagera. Dupieux točí filmy stejně tak expresivně, jako dělá svou hudbu. Montuje do sebe nečekané aranže s jednoduchými beaty. I v tomto filmu rozehraje sérii gagů, subverzí a parodických situací, které připomenou dávnou "Policejní akademii", ale zároveň si legraci z poldů dělá výhradně nekorektním způsobem. Pro některé až za příslovečnou hranou.

Dvacátý ročník Rock for People nabídne od 3. do 5. července v hradeckém Festivalparku osvědčenou kombinaci 200 prověřených jmen a nových talentů doporučených evropskými showcasovými přehlídkami. Aktuálně je v prodeji již pátá limitovaná edice vstupenek v počtu 5 000 ks za 1 650 Kč. Stejně jako jednodenní či vstupenky na Večírek je lze zakoupit na www.ticketsforpeople.cz. Po vyprodání edice budou vstupenky za cenu 1 750 Kč. Více informací najdete na www.rockforpeople.cz a www.facebook.com/rockforpeople.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY