Zuzana Smatanová se s Adamem Ďuricou vrátila na bolavá "Miesta"

28.05.2014 09:38 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Zuzana Smatanová si docela libuje v duetech a vícehlasých spojeních. To se potvrdilo už na loňské výběrovce "Momenty", kde jeden z disků patří právě spolupracím. Dalším pěveckým partnerem, kterého si Zuzana vybrala, je Adam Ďurica. Interpret, který o sobě dal vědět v první řadě slovenské verze SuperStar, do této chvíle vydal tři alba a spolupracoval například s IMT Smile, Peterem Cmorikem či Bystríkem. Jeho romantický tenor dodává melancholické a ponuré písni "Miesta" na křehkosti a určité sladkobolnosti.

Režisérka Paulína Mačáková ve svém vizuálu šetřila dynamickým střihem. Spíše se jedná o pomalé žánrové obrázky, propletené se záběry na oba zpívající interprety, kteří v duchu textu písně zpívají každý sám. I krása umí pořádně bolet, sebepomalejší časový úsek života dokáže proletět životem člověka jako tryskáč a zbudou jen vzpomínky. Pro ty, kteří si prožili nějaký ten partnerský rozchod, může být skladba hodně autentická. A v tom je její síla.

Zuzana Smatanová je u nás v Česku hodně nedoceněnou zpěvačkou, ale jak uvedla i v našem rozhovoru, nijak se tím nestresuje a stále se naplno věnuje tomu, co má nejradši. Hraní, zpívání, koncertování a skládání nové muziky. Kéž by byla stále tak povedená jako představovaná novinka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY