Nebe se rozední se svojí novinkou 30. května, poslechněte si ji už nyní

26.05.2014 09:06 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Už v pátek 30. května se dočkají fanoušci havířovské formace Nebe druhého přírůstku do albové rodiny kapely. Nahrávka dostala název "Než se rozední" a přichází po společném turné s kapelou Mandrage, které pro druhou jmenovanou formaci bylo tím největším v historii.

"Věřím, že tímto albem se kluci definitivně zbaví dřívější občasné nálepky béčka Kryštofa, neb na něm dokazují už zcela evidentně svoji svébytnost i vlastní cestu a reakce fanoušků i rádií jsou toho nejlepším důkazem. Dokonce se zdá, že označení melancholických hitmakerů by jim v budoucnu mohlo velmi slušet a vytvořit i slibný logotyp," říká manager Universalu Marcel Vyšín a frontman formace Petr Harazin k tomu dodává: "Snažili jsme se, aby deska byla pestrá, lze na ni najít zatím naši nejtvrdší píseň 'V jámě lvové', křehkou baladu 'Opuštění', ale i duet 'Meziměsto' s naší kamarádkou Karolínou Vrbovou. Když jsme spolu začali hrát, byli jsme ještě děti, co neměly ani občanku. Teď po devíti letech existence přicházíme s deskou, která je zrcadlem nás samých a naší dosavadní životní cesty - vše je, jak má být, a my jsme zvědaví, co na na tuhle desku lidi řeknou."

Album vznikalo pod taktovkou producenta Dalibora Cidlinského jr. ve studiu DC Sound. Z poslechu desky jasně vyplývá, že kapela prodělala výraznější posun, což se promítlo na nahrávce i na koncertních pódiích. Nadšení z nového titulu sdílí i kytarista a spoluautor hudby a textů Štěpán Petrů: "Z desky 'Než se rozední' máme opravdu skvělý pocit, a tak nám přirozeně motala hlavu otázka, co na to řeknou fanoušci a fanynky. Na koncertech však vidíme víc a víc nových lidí, kteří si zpívají naše písně, a když jim hrajeme ty, které ještě neznají, tak je přesto dokážeme rozproudit a je vidět, že je baví. To je pro nás velké zadostiučinění a věříme, že pokud se někomu líbí 'Vteřina' nebo 'Než se rozední', bude se mu líbit i celá deska."

Nové písně zazní i na velkém množství koncertů, které kapela odehraje. Přesné termíny zájemci naleznou na této stránce.

Oficiální křest desky proběhne 30. května v 19 hodin ve Stolárna Music Clubu v Havířoě. Kmotrem bude frontman kapely No Name Igor Timko, informace o akci jsou k mání zde.

Tracklist alba "Než se rozední" je následující: Než se rozední, Slzy, Padáky, Vteřina, Meziměsto, V jámě lvové, Pandořina skříňka, Vracenky, Vím že tam jsi, Opuštění. Celou desku si už nyní můžete poslechnout na Deezeru:



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY