WhoMadeWho opanují už v pátek Palác Akropolis

15.05.2014 12:16 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

"Jsme velmi hraví, a proto na koncertech rádi využíváme různé převleky - od kostýmů kostlivce či kung-fu válečníků po oblečení Amitů," říkají dánští WhoMadeWho, kteří už tento pátek ovládnou pražský Palác Akropolis.

Skupina, která do naší metropole přijíždí poprvé, v rámci večera představí i zbrusu novou desku "Dreams". "Dokud album nahráváme, až tak moc jeho obsah nevnímáme. A stejně to bylo i tentokrát. Až když jsme začali sestavovat pořadí skladeb, uvědomili jsme si, že všechny jsou tak nějak podprahově snové," vysvětluje, proč se rozhodli pojmenovat novinku "Dreams", kytarista Jeppe Kjellberg a dodává: "Oproti našim předchozím deskám jsme se tentokrát soustředili nejvíc na texty a zpěvy, respektive na zvuk našich dvou zpěvů. Díky tomu je tato nahrávka mnohem srozumitelnější a ukazuje naši vřelejší a milující stránku." Zřejmě i proto je nová deska "Dreams" médii hodnocena jako nejpřístupnější a nejpopovější album v historii kapely.

Důkazem je i titulní videoklip "Dreams". "Máme obrovskou výhodu, že pocházíme z Dánska, kde má výroba klipů velkou tradici. Good Boy Creative a Lasse
 Martinussen jsou lidé, ve které máme stoprocentní důvěru a ke kterým chováme velký respekt. Vizuální tvorbě se věnují většinu svých životů a jsou opravdovými experty, proto jim do jejich práce nijak nezasahujeme. Nám taky nikdo nemluví do hudby. A tak to má být," pochvaluje si spolupráci s výše zmíněnými producenty kapela, která je pozoruhodnými klipy proslulá.

Disco-punk, silné melodie, výrazné vokální linky, nokturno atmosféra, trocha housových rytmů a vzpomínky na punkový vztek... nepopisujeme žádné z alb Daft Punk, ale hudbu dánské trojice muzikantů Jepp Kjellberge - Tomas Barfod - Tomas Høffding. Stylová spřízněnost tu samozřejmě je patrná a není náhodou, že si WhoMadeWho, kteří na svém kontě mají už pět alb, naživo s Daft Punk již zahráli. Ostatně jsou to právě koncerty, které je vynesly z klubové scény na pódia evropských festivalů. Letos je budou mimo jiné hostit i prestižní Sonar nebo Melt.

"Máme za sebou velmi intenzivní měsíc koncertovaní v Německu, Francii, Rakousku, Švýcarsku a Itálii. Teď jsme na pár dní doma, kde si před dalším odjezdem na turné snažíme užít naše rodiny a přátele."

Vstupenky na páteční koncert v Paláci Akropolis, který je zároveň warm-upem festivalu United Islands, jsou k zakoupení v síti Ticketpro nebo přímo v Paláci Akropolis za jednotnou cenu 550 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY