Pojďte pane Foret, budeme si hrát!

08.05.2014 10:12 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Michael Foret své fanoušky a fanynky napíná už poměrně dlouho. Od jeho poslední řadovky "Uvnitř" letos uplyne pět let a do této doby jim stihl naservírovat pouze duet s Žofií Kabelkovou "V síti" a akustickou ochutnávku písničky "Hrana" ovšem s příslibem, že na albu, které připravuje společně s producentem Luďkem Fialou, bude znít úplně jinak. Jak? To může naznačit další singl "Hra!".

Na první poslech je zcela evidentní, že někdejší finalista SuperStar na novince utíká od kytarového popu, akustické hudby a poklidného stylu směrem k taneční hudbě, elektronice a svižnějším rytmům. Krok asi logický vzhledem k aktuální popularitě elektropopu, ovšem jen těžko se dá ubránit pocitu, že v určitých pasážích zní jako Michal David, což moc dobré není. Videoklip je jinak jakýmsi soubojem mezi party life a family life. Vzhledem ke stylu písničky je samozřejmě oněch záběrů plných slečen různého střihu vlasů, délky šatů a stylů make-upu daleko více než prostřihů na děti. Nechybí ani cigarety, sex a alkohol (sex pochopitelně pouze v náznacích).

I když se videoklip nedá zrovna doporučit epileptikům, nelze se mu upřít filmařská kvalita. A co je daleko podstatnější, nechybí ani jasně znázorněná myšlenka. Klip je tedy velmi dobrý a písnička o trošku horší. Michael Foret se tak opět pohybuje někde na hraně, jak už to u něj občas bývá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY