Album "Identity" Ondřeje Brzobohatého se nedá žánrově zaškatulkovat

01.05.2014 09:29 - Milan Menčík | foto: Benedikt Renč

Ondřej Brzobohatý v muzice velmi rád experimentuje. Jeho debutové album "Identity" vychází u Supraphonu 9. května (stejně jako očekávaný titul "Vyznání" Hany Zagorové) a již nyní je jasné, že nebude celé jednotvárné. Stylově bude naopak hrát mnoha barvami.

Posluchači se dočkají jazzu, soulu, funky i popu. "Vždycky se tak trochu zdráhám, když mám mluvit o hudebních stylech. Hudbu neškatulkuju. Je pro mě buď dobrá, anebo špatná," říká Brzobohatý, který sbíral hudební materiál na tuto kolekci již delší dobu. Jeho záměrem bylo sestavit promyšlenou nahrávku, která pokud možno co nejvíc odkryje jeho hudební i lidskou identitu. Desce nechybí ani hodně osobité texty se smyslem pro rytmus, ve kterých se mísí spousta emocí.

Ondřej Brzobohatý - Identity
© facebook interpreta
Na albu se objeví song "And The Oscar Goes To", jehož videoklip jsme kladně hodnotili i na stránkách musicserveru. V písni "Věštkyně" se rozezní vokál Terezy Černochové a překvapením budiž duet "Vietor", ke kterému si Brzobohatý pozval slovenského kolegu Petera Cmorika. Ten je také nasazen jako pilotní singl a vy si ho můžete poslechnout hned pod článkem.

Album je již nyní v předprodeji digitálně i na CD. Od 9. května bude k dispozici v digitálních servisech SupraphOnline, MusicJet či iTunes. Pro ty, kdo si ho budou chtít pořídit na CD, bude k dispozici i jedno překvapení. Budou si totiž moci vybrat ze čtyřech barevných sběratelských mutací. K univerzálnímu bookletu, na nějž obstaral fotografie Benedikt Renč, zájemci dostanou i úvodní barevnou kartu. Vybírat si budou moci z variant červená, zelená, modrá či žlutá. Autorem designu je držitel Českého lva Ivo Marius Corradini z grafického studia Side2.

Vydání alba "Identity" následně doprovodí celkem osm koncertních křtů, kde Ondřej své nové album představí naživo. Jednotlivé zastávky proběhnou v těchto městech: Praha (12. 5.), Ostrava (13. 5.), Olomouc (14. 5.), Plzeň (20. 5.), Brno (21. 5.), Bratislava (22. 5.), Pardubice (27. 5.), České Budějovice (28. 5.). Hosty koncertů budou Tereza Černochová a Libor Bouček.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY