shop.musicserver.cz
Nové desky pro 18. týden

Nové desky pro 18. týden

Vydáno: 27.04.2014 09:06 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Damon Albarn

Příští týden se ponese hlavně ve znamení nového alba Damona Albarna a částečně i české vážné hudby, kdy vychází alba Dagmar Peckové a debut Veroniky Böhmové. Ze zahraničí je doplní Irka Imelda May, Australanka Iggy Azzaela a soulem se blýskne Bo Saris, zatímco jazzem Brian Blade. Nezapomeňme ještě na debut Brody Dalle, který představí českému publiku i naživo.

Pokud se v pondělí 28. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Iggy Azalea - The New Classic (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop / pop

Iggy Azalea - The New Classic
Australská rapperka a zpěvačka Amethyst Amelia Kelly alias Iggy Azalea dva roky po EP "Glory" konečně přichází s debutových LP, které nazvala "The New Classic". Za tu dobu stihla pro standardní edici připravit celkem dvanáct písniček a většinu z nich si společně s několika spolupracovníky i napsala. Jedním z nich ve skladbě "Black Widow" byla i Katy Perry. Přesto jí na desce neuslyšíte. Roli hostů plní její mentor T.I., Rita Ora, Mavado, Charli XCX a Watch The Duck. Hlavní část producentské práce odvedli The Invisible Men (Pixie Lott, Gabriella Cilmi) a The Arcade (Katy B, Conor Maynard) a k nim se připojili třeba i slavní StarGate nebo The Messengers. Dohromady spojili pop a hip hop a výsledek můžete zkoumat především prostřednictvím videí na YouTube.com profilu zpěvačky.


Damon Albarn - Everyday Robots (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie folk

Damon Albarn - Everyday Robots
Na sólový debut Damona Albarna, známého především díky Blur a Gorillaz, jsme si museli pořádnou chvíli počkat, ale jak se zdá, zpěvák a multiinstrumentalista nesliboval nic nadarmo. Jeho prvotina dostala do vínku název "Everyday Robots" a jak možná z rádií ž víte, stejný název má i pilotní singl. Hudebník ho opatřil také klipem, který můžete zhlédnout na jeho YouTube.com stránkách. Právě režisér Aitor Throup, který na snímku pracoval, má na svědomí také celkový koncept desky. Nahrávka čítá celkem dvanáct kousků, na jejichž vzniku se podílel Richard Russell. Nutno dodat, že nechybí ani velmi zajímaví hosté: Natasha Khan, Brian Eno nebo i sbor The Leytonstone City Mission Choir. Sám autor ještě dodává, že tato deska je "tou nejosobnější nahrávkou, jakou kdy nahrál." Jestli má pravdu, můžete od pondělí posoudit sami.


Insomnium - Shadows Of The Dying Sun (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: death metal

Insomnium - Shadows Of The Dying Sun
Na své si tento týden přijdou také fanoušci metalové muziky. Novou deskou je potěší finští death metalisté Insomnium, kteří na pulty obchodů posílají své šesté studiové album "Shadows Of The Dying Sun". Na jaký zvuk nyní muzikanti vsadí, avizovali už prostřednictvím kousku "Ephemeral", na kterém se také poprvé podílel nový kytarista Markus Vanhala. My pro vás nyní máme ukázku z celého alba, kterou najdete na YouTube.com. Najdete zde také k poslechu výše zmiňovaný kousek "Ephemeral".


Imelda May - Tribal (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rockabilly / blues / jazz

Imelda May - Tribal
Irskou zpěvačku Imeldu May jsme vám poprvé představili před necelými čtyřmi roky v souvislosti s jejím třetím albem "Mayhem". Nyní tato muzikantka ovládající irský buben bodhrán, vydává jeho nástupce "Tribal". Opět na něm míchá rockabilly dohromady s bluesem a jazzem, což dokazuje i první singl "It's Good To Be Alive", jehož videoklip nahrála na svůj web. Zbylých jedenáct písniček můžete slyšet v krátkých ukázkách na Supraphonline.cz.


Tip týdne

Brody Dalle - Diploid Love (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Brody Dalle - Diploid Love
Jméno Brody Dale vám možná nic moc říkat nebude, ovšem její působiště určitě ano. Na scéně totiž funguje od devadesátých let: Nejprve to byla formace The Distillers a pak Spinnerette, kde jí společnost dělali také Alain Johannes, Jack Irons a Tony Bevilacqua. Nyní by ráda uspěla i jako sólová umělkyně, což se jí podařit díky desce "Diploid Love". Z doslechu můžete znát už trojici singlů - pilotní "Meet The Foetus/Oh The Joy", druhý "Parties For Prostitutes" a zatím poslední "Don't Mess With Me". Kromě těchto kousků obsahuje CD dalších šest songů, které sama zpěvačka chápe jako velký posun vpřed. Udělejte si ale vlastní názor a nové písně si poslechněte na npr.org. Pak budete mít šanci je také docenit i naživo. Brody Dalle totiž v rámci společného turné s Queens Of The Stone Age navštíví 11. srpna i Prahu a nový multifunkční sál Forum Karlín.


Veronika Böhmová - Stravinskij & Prokofjev: Klavírní dílo (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Veronika Böhmová - Stravinskij & Prokofjev: Klavírní dílo
Klavíristka Veronika Böhmová patří v současnosti k nejnadějnějším muzikantům vážné hudby u nás. K jejím učitelům patří Ivan Klánský a Arkadi Zenzipér, sbírala zkušenosti u slavných kolegů jako Lazar Berman, Michel Béroff, Klaus Hellwig a mezi dirigenty, s nimiž sdílela jedno pódium, najdeme jména Jiřího Bělohlávka, Jakuba Hrůši či Paula Goodwina. Z jejích soutěžních úspěchů nejvíce září stříbro z Barcelony (Maria Canals), Drážďan (Anton G. Rubinstein) a účast v semifinále bruselské Queen Elisabeth Competition. Po debutu na Pražském jaru a mnoha významných pódiích Evropy přichází její první nahrávka "Stravinskij & Prokofjev: Klavírní dílo". Výběr repertoáru je neobvyklý, jako ostatně klavíristka sama: závažnou Prokofjevovu válečnou Sonátu č. 8 a téměř nehratelnou autorskou klavírní verzi Stravinského "Chant du Rossignol" doplňují jen vzácně uváděné etudy obou zmíněných ruských skladatelů. Jak zní tyto skladby v podání Veroniky Böhmové si můžete poslechnout v ukázkách na Supraphonline.cz.


Imagine Dragons - Night Visions Live (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Imagine Dragons - Night Visions Live
Americká formace Imagine Dragons oslavila se svým debutem "Night visions" velký úspěch. Zejména kousky jako "It's Time" a "Radioactive" měly u publika zejména naživo velký úspěch. A jsou to právě živá vystoupení, na kterých kapela září a energie z jejích písní doslova prýští. Právě proto se muzikanti rozhodli pro živé vydání svého debutu. Nahrávka nyní vychází na CD i DVD, přičemž první zmíněný nosič obsahuje jedenáct skladeb pořízených v The Joint & Red Rocks a další tři akustické bonusy z jejich London Sessions. DVD přináší fanouškům bohatý dokument "The Making Of Night Visions", celý koncert "Live At Red Rocks" a čtyři videoklipy. Pro ukázky navštivte web archambault.ca.


Bo Saris - Gold (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul

Bo Saris - Gold
Společně s Caro Emerald je nejvýraznějším nizozemským zpěvákem Boris Titulaer, který si poslední dobou říká Bo Saris. Sláva tohoto soulového zpěváka už před časem přesáhla hranice Nizozemí, o čemž vypovídá třeba i hostování na albu Chase & Status. Své nové album pojmenoval "Gold" a ve stylu současného soulu na něj nazpíval hned patnáct písniček. Jak zní jeho styl a zda si zaslouží nadšené kritiky, zjistíte prostřednictvím ukázek na Supraphonline.cz. K prvnímu singlu "Little Bit More" už navíc natočil video, které umístil na svůj web.


Brian Blade & The Felloship Band - Landmarks (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Brian Blade & The Felloship Band - Landmarks
Je to dva roky, co jsme mohli vidět v Praze a Brně vynikajícího jazzového bubeníka Briana Bladea. Tehdy přijel s albem "Mama Rosa" a nyní na něj navazuje s novinkou "Landmarks", s níž se po čtrnácti letech opět vrátil pod křídla slavného labelu Blue Note. Pro letošní novinku připravil celkem deset skladeb, jejichž délka se pohybuje od jedné až po třináct a půl minuty. Desku nahrával se svým The Fellowship Bandem, jehož členy jsou Jon Cowherd na piano, Myron Walden na altsaxofon, Melvin Butler na tenorsaxofon, basista Chris Thomas a kytarista Marvin Sewell. Celé album už je nyní ke slyšení na stránkách rádia NPR a my pouze dodáme, že by mělo být k dostání i na vinylu.


Dagmar Pecková - Sny (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Dagmar Pecková - Sny
Česká mezzosopranistka Dagmar Pecková; jejíž vokál doplňoval takové orchestry jako je třeba Vídeňská filharmonie nebo BBC Symphony a která spolupracovala s dirigenty jako Bělohlávek, Järvi, nebo Sawallisch, se na novém albu "Sny" vrací ke svým oblíbencům Gustavu Mahlerovi a Richardu Wagnerovi. Jak sama říká: "Mahler a Wagner; dvě jména, která ovlivnila celou mou pěveckou kariéru. Objevil je pro mne Jiří Bělohlávek. K těmto písním - snům se můžu kdykoliv vracet a stále mě budou překvapovat svou nevýslovnou dokonalostí." "Sny" jsou v podstatě jakousi kompilací, kam se poskládaly nahrávky převážně z let 1995 až 1999 a kde písně Wagnera a Mahlera doplnily ještě další z pera Johannese Brahmse a Luciana Berioa. Vše to vydalo na dvě CD, jejichž složení včetně ukázek najdete na Supraphonline.cz.


Mirek Kemel - Nic víc (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní folk

Mirek Kemel - Nic víc
Miroslav Kemel není pouze dlouholetý přední český karikaturista, ale také český písničkář, který hraje na akordeon, kytaru a foukací harmoniku. Po předloňském debutu "Krajem šel anděl", přichází s druhým CD "Nic víc". Tucet skladeb je průřezem tvorby Mirka Kemela a, přestože je hraje většinou sólově, na albu se objevuje řada hostů. Hlavním spolupracovníkem byl producent Vladimír Javorský, který zároveň zpívá a hraje na kytaru, ukulele, flétnu, šamanský buben a perkuse. Ve studiu AVIK Michala Pajdiaka, který na desce hostuje na bicí a perkuse, pak přivítali nejen muzikanty z Kemelovy stálé koncertní kapely, kytaristu Vlastimila Konopiského a Tomáše Görtlera na akordeon, ale například i Petra Tichého na kontrabas, Marie Tichou na violoncello, Oskara Töröka na křídlovku a kytaristu Mirka Linku. Jak jejich spolupráce dopadla, můžete zjišťovat poslechem celé nahrávky na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Curtis Stigers - Hooray For Love (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: swing / tradiční pop

Curtis Stigers - Hooray For Love
Americký jazzový zpěvák, saxofonista a kytarista Curtis Stigers je velmi všestranným muzikantem, což koneckonců dokázal už na více desítce alb, které od roku 1991 natočil. Jeho nová deska "Hooray For Love" je směsí jeho vlastních skladeb a jazzových a popových standardů, které s oblibou přezpívává. Tentokrát se rozhodl, že po svém zpracuje Gershwinovskou "Love Is Here To Stay", "The Way You Look Tonight" Jeroma Kerna, "If I Were A Bell" z muzikálu "Guys And Dolls" nebo třeba "You Make Me Feel So Young", kterou si s ním zazpívala francouzská zpěvačka Cyrille Aimée. Několik ukázek z "Hooray For Love" už zpěvák servíruje na svém webu.


Ladislav Horák & Petr Nouzovský - Vivat Tango (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Ladislav Horák & Petr Nouzovský - Vivat Tango
Tango Nuevo, styl objevený Ástorem Piazzollem, učarovalo akordeonistovi Ladislavu Horákovi a violoncellistovi Petru Nouzovskému, dvěma vynikajícím český hudebníkům mezinárodního renomé. Oba toto okouzlení šíří k posluchačům po celé Evropě - na koncertech i prostřednictvím nového alba "Vivat Tango". Vedle kompozic již zmíněného Piazzolly na něm najdete i dvě skladby Josého Bragata, který jako violoncellista a aranžér působil v řadě Piazzollových seskupení, a Richarda Galliana, Piazzollova žáka, považovaného dnes za jednoho z nejlepších akordeonistů na světě. Ukázky všech deseti skladeb si můžete poslechnout v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


Grace Jones - Nightclubbing (Deluxe Edition) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: reggae / new wave / soul

Grace Jones - Nightclubbing (Deluxe Edition)
Jamajčanku Grace Jones budete znát jako velmi nápadnou herečku z filmů jako "Ničitel Conan" a především z bondovky "Vyhlídky na vraždu". Co už možná nevíte, je, že Grace Jones je především zpěvačka, která za svoji kariéru vydala deset alb a chystá jedenácté. Nyní se ovšem připomíná se svým nejslavnějším albem "Nightclubbing" z roku 1981, které vydává v deluxe edici. Na devíti písničkách před třiadvaceti lety spolupracovali například Bill Withers, David Bowie, Iggy Pop, Barry Reynolds, Marianne Faithfull nebo Sting a vzešlo z nich hned šest singlů. Nyní tedy tato deska vychází kompletně remasterovaná a v deluxe edici doplněná o další disk, kde najdete alternativní verze písniček, dosud nevydané skladby z dob nahrávání a také několik remixů. Kompletní podobu této verze, včetně ukázek nabízí Supraphonline.cz a my pouze dodáme, že album bude k dostání i jako Blu-Ray audio.


Dále vychází:

Abba - Abba Arrival (Universal)
Aborted - The Necrotic Manifesto (Universal)
Aborted - The Necrotic Manifesto/Ltd (Universal)
Anti-Mortem - New Southern (Mystic Production)
Autopsy - Tourniquets, Hacksaws & Graves (Mystic Production)
Daniel Hope - Vivaldi 4 Seas.-Recomposed (Universal)
Devil You Know - The Beauty Of Destruction (Mystic Production)
Edgedown - Statues Fall (Mystic Production)
Enthroned - Sovereigns (Mystic Production)
Gloryful - Oceanblade (Mystic Production)
Helstar - This Wicked Nest (Mystic Production)
Herbert Von Karajan - Bach/Beethoven/Brahms - Choral Music (1947-1958) (Warner Music)
Holy Moses - Redefined Mayhem (Mystic Production)
Impetuous Ritual - Unholy Congregation Of Hypocritical Ambivalence (Mystic Production)
Martyr Defiled - No Hope No Morality (Universal)
Mekong Delta - In A Mirror Darkly (Mystic Production)
Různí - Ať žijí duchové (soundtrack) (Universal)
Různí - Jak dostat tatínka do polepšovny (soundtrack) (Universal)
Různí - Jak vytrhnout velrybě stoličku (soundtrack) (Universal)
Různí - Noc na Karlštejně (soundtrack) (Universal)
Různí - Přijela k nám pouť (soundtrack) (Universal)
Různí - S tebou mě baví svět (soundtrack) (Universal)
The Dramatics - Greatest Slow Jams (Universal)
Whitechapel - Our Endless War (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Aborted - The Necrotic Manifesto (Universal)
Autopsy - Tourniquets, Hacksaws & Graves (Mystic Production)
Black Rebel Motorcycle Club - B.R.M.C. (Bertus)
Brody Dalle - Diploid Love (Universal)
Depeche Mode - Construction Time Again (Bertus)
Devil You Know - The Beauty Of Destruction (Mystic Production)
Holy Moses - Redefined Mayhem (Mystic Production)
Insomnium - Shadows Of The Dying Sun (Universal)
Mekong Delta - In A Mirror Darkly (Mystic Production)
Rush - Rediscovered (Universal)
Whitechapel - Our Endless War (Mystic Production)

Reedice:
Come And Play. Angličtina pro děti (Supraphon)
Williams Shakespeare - Romeo a Julie (Radovan Lukavský, Jan Tříska,...) (Supraphon)

NÁZORY
  • koncert (David, 27.04.2014 10:10) Reagovat

    Reportáž z koncertu Robbieho bude?

    • Re: koncert (Jan Trávníček / musicserver, 27.04.2014 18:44) Reagovat

      Už je napsaná a čeká na vydání :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu