Rihanna, Katy Perry, Beyoncé, Lorde i Lady Gaga. Z těch všech si utahuje Lily Allen jako "Sheezus"

24.04.2014 17:21 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Naznačil to už první singl "Hard Out Here", ale až titulní písnička květnového alba "Sheezus" dává jasnou zprávu, že Lily Allen ani mateřství neubralo na její prostořekosti. Jestliže se totiž nejprve zdálo, že název paroduje především loňský titul "Yeezus" sebevědomím oplývajícího Kanyeho Westa, ve finále to schytaly i zpěvaččiny slavné kolegyně.

"RiRi isn't scared of Katy Perry's roaring, Queen B's going back to the drawing, Lorde smells blood, yeah, she's about to slay you, Kid ain't one to fuck with when she's only on her debut, we're all watching Gaga, L-O-L-O, ah-ha," zpívá mimo jiné Lily v nepředvídatelné a poměrně pomalu plynoucí písničce. Britská rebelka tak ukazuje další příchuť svého svěžího a nezaměnitelného popu.

Nevšednost novinkového počinu umocňuje i video, které staví hlavně na počítačových úpravách zpěvaččina obličeje. Žlutooká Lily, které ke konci klipu dokonce vyrostou ďábelské rohy, naplno demonstruje, jak atmosféricky se dá pracovat s popem. V podstatě to celé působí poměrně minimalisticky, přesto mimořádně zábavně, a korunní princezna britského popu tak opět přináší čerstvý vítr do ženské pop music. Koneckonců, nízkým egem umělkyně nikdy netrpěla, což dokazuje i svérázné prohlášení "Give me that crown bitch, i wanna be Sheezus," vytržené z čerstvě představené skladby. V případě Lily Allen se však nejedná jen o nějaké arogantní chvástání - novinkou totiž naznačuje, že navázat na žánrový skvost jménem "It's Not Me, It's You" pro ni na novém materiálu nemusí být nadpozemský úkol. Přesvědčit se můžeme už 5. května.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY