Živý Elán nikdo nedostane

06.04.2014 10:47 - Milan Menčík | foto: elan.cz

Kapela Elán znovu oddaluje svůj dlouho avizovaný odchod ze scény. Jak jsme již informovali, chystá další šňůru koncertů, dokument a nakonec i nové album, jehož předzvěstí má být píseň "Živých nás nedostanú", kterou napsal a otextoval Pavol Jursa.

Skladbu poměrně netradičně umístila formace zdarma ke stažení na Soundcloud a hodlá v podobném nabízení nových písní pokračovat i nadále. Novince nechybí šťáva, melodie má tah na branku. Textu lze vytknout nápad s včleněním názvů písní, který už Elán dávno použil na slavném albu "Hodina slovenčiny" v písni "Kaskadér bez peňazí" (viz video).

Rážův hlas však už dávno nemá sílu jako kdysi, a tak mu stále více a častěji musí ve sborech pomáhat Ján Baláž s Vašo Patejdlem. Dalším problémem je jeho slabší srozumitelnost. Každopádně po několikerém poslechu, kdy rozklíčujete všechny "Otázniky" v textu, vám melodie příjemně vleze do hlavy a nebude z ní chtít vylézt ven.

Na nahrávání songu se už nepodílel dlouholetý spoluhráč a kytarista Henry Tóth, který už není členem kapely. Ta hodlá své už tak početné řady rozšířit do budoucna o další nástroje a členy, takže se fanoušci budou mít jistě na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY