Hugh Laurie se vrací do ČR

01.04.2014 16:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hugh Laurie, kterého čeští diváci důvěrně znají coby svérázného doktora Gregoryho House, brilantního diagnostika s poněkud nevybíravými způsoby z amerického seriálu "Dr. House", po svých úspěšných koncertech s kapelou The Copper Bottom Band v loňském roce v Praze letos znovu míří za českými diváky a posluchači. Tentokrát v České republice vystoupí pouze na jediném koncertě v Brně v Kajot Aréně 22. července 2014 od 20 hodin. Poprvé si jeho show mohou vychutnat také východní sousedé, v Bratislavě vystoupí den před brněnskou zastávkou, 21. července v Aegon Areně.

Argentinské národní noviny číslo 1 La Nacion! uvedly k jeho poslednímu koncertu: "To, co vidíte na scéně, je show provedená velmi kvalifikovaným milovníkem hudby, jenž k pobavení publika propojuje charisma s elegancí. Dvě a půl hodiny, ve kterých jazz, blues a soul v podání Hugha Laurieho zdaleka překonávají očekávání, které vzbudil už v roce 2012."

Po triumfálním úspěchu svého druhého alba "Didn't It Rain" a následného zcela vyprodaného turné po Jižní Americe, Austrálii a Novém Zélandu přidává Laurie do světového turné na letošní léto opět Evropu. V sestavě kapely The Copper Bottom Band se představí několik hudebníků, kteří se podíleli na albu - Piltch (basa), Henry (trubky), Lea (trombon), McClain (vokály) a Moreno (vokály) , doplňují je Herman Matthews (bicí) a Mark Goldenberg (kytary).

"Tahle skupina hraje nejlíp, jak ji kdy uslyšíte. Otevírá obálku fyzické roztomilosti. Myslím, že vám můžu slíbit skvělý zážitek," říká Hugh Laurie.

Album "Didn’t It Rain" zaznamenává Laurieho odpoutání se od neworleanského blues a vydává se cestou proti proudu do samotného hudebního srdce Ameriky. Deska zahrnuje generační šíři autorů od prvních průkopníků, jako byli W.C. Handy ("St Louis. Blues") a Jelly RollMorton ("I Hate A Man Like You"), až po mnohem současnější umělce, jakými jsou Dr. John ("Wild Honey") a Alan Price z The Animals ("Changes").

Skladby pro "Didn’t It Rain" byly nahrávány ve studiu Ocean Way v Los Angeles v lednu 2013, produkce se ujal Joe Henry. Členy skupiny The Copper Bottom Band doplnili další hudebníci jako Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch a Patrick Warren s Elizabeth Lea a Larry Goldingsem - album také představuje několik vokálních výkonů guatemalského zpěváka a skladatele Gaby Moreno a soulového zpěváka Jeana McClaina, jenž původně spolupracoval s umělci jako Jimmy Cliff a Sheryl Crow. Počin navíc podbarvuje speciální host v podobě vítěze Grammy v oboru blues Taj Mahala, který přidal svůj hlas do nové nahrávky LittleBrother Montgomery's "Vicksburg Blues".

Vstupenky na jediný koncert Hugha Laurieho v České republice 22. července 2014 v brněnské Kajot Areně jsou v předprodeji v síti Ticket Art od 590 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY