Ellie Goulding těží v "Beating Heart" hlavně ze ženských zbraní

30.03.2014 08:12 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Svou na pouhá dvě studiová alba mimořádně bohatou videotéku rozšiřuje Ellie Goulding dalším kouskem, tentokrát k filmové písničce "Beating Heart". Skladba ze snímku "Divergent" kráčí ve stopách předchozí zpěvaččiny tvorby, byla proto obdařena tradiční gouldingovsky pochmurně ledovou atmosférou i výrazným refrénem, v němž vyniká její jedinečný něžně nakřáplý vokál. Nebýt však doprovodného vizuálu, možná by song v singlových hodech, kterými nás sedmadvacetiletá Britka v posledním roce a půl krmí, trochu zapadl.

Klip ale jako lákadlo na písničku funguje důstojně, neoplývá sice příliš velkou nápaditostí, zato atmosféricky splývá s náladou skladby. Kromě obligátních filmových záběrů v něm nejlepší britská zpěvačka podle letošních Brit Awards tasí i své ženské zbraně, kterými byla v nemalé míře obdařena. V přiléhavém černém oblečku proto bloudí lesem, navíc odhaluje nové tetování, které jí zdobí záda. S velkou pravděpodobností se však jedná pouze o dekoraci vytvořenou speciálně pro natáčení, a nikoliv o trvalou ozdobu.

Celkový dojem tentokrát vyznívá o něco průhledněji, než jsme u Ellie zvyklí z jejích vrstvených elektropopových hymen, i tak si však interpretka udržuje vysoký standard. Novinka navíc také skvěle plní úlohu pozvánky na zmíněný film.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY