Nominacím na Anděly vévodí Ille, jinak jsou ale vyrovnané

25.03.2014 16:17 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Letošní předávání cen Anděl za rok 2013 se sice bude konat až od dva měsíce později, než je zvykem, ale o to lepší jsou nominace. Ty kombinují velká a zavedená jména (Michal Horáček, Dan Bárta, Kryštof) s nováčky (Ille, Never Sol, Lenny) a žánrovými přesahy (Vladimir 518 či Bratři Orffové).

Asi nikdo z nominovaných se nedá považovat za vůdce pelotonu, nejvíce šancí na získání sošky má ale formace Ille s Olgou Königovou za mikrofonem. Ti jsou nominováni na nejlepší kapelu, objev a skladbu (za "Holku ve tvý skříni"). Po dvou nominacích si u Akademie populární hudby vysloužili Bratři Orffové, Never Sol, Vladimir 518, Monkey Business a Kryštof s Tomášem Klusem, kteří bodují s "Cestou" mezi nejlepšími skladbami i klipy. Zajímavá je situace v kategorii Objevu roku, kde jsou nominované pouze samé zpěvačky.

Kompletní nominace na Ceny Anděl 2013 jsou následující:

Skupina - Bratři Orffové, Ille, Mandrage
Zpěvák - Bárta Dan, Dyk Vojtěch, Ruppert Matěj
Zpěvačka - Debbi, Dusilová Lenka, Vondrášková Sára
Objev - Ille, Lenny, Never Sol
Album - Bratři Orffové - Šero, Michal Horáček - Český kalendář, Vladimir 518 - Idiot
Skladba - Kryštof a Tomáš Klus - Cesta, Ille - Holka ve tvý skříni, Mandrage - Siluety
Klip - Kryštof a Tomáš Klus - Cesta, Monkey Business - Up To Speed Now, Vladimir 518 - Kilovej bůh

Žánrové ceny byly předány už 14. března v pražském Paláci Akropolis, kdy dvě ocenění získala kapela Insania. Velcí Andělé vzlétnou ve středu 14. května v Hudebním divadle Karlín, o televizní přenos se postará Česká televize. Moderátorkou večera bude Adéla Banášová, kromě některých nominovaných (ti jsou teprve kontaktováni s nabídkou vystoupení) se živě představí 4tet, Michael Kocáb s Glennem Proudfootem a Chinaski.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY