Americká psychedelie v podání Brian Jonestown Massacre dorazí do Futurum Music Baru

05.03.2014 08:01 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Brian Jonestown Massacre
© musicbar.cz
The Brian Jonestown Massacre je psychedelická rocková kapela ze San Franciska. Vznikla v roce 1988 a milovníci škatulek ji označili přívlastky folkrocková, bluesrocková, acidrocková, shoegazingová, elektronická a především experimentální. Kapela má šest až sedm členů, ale ústřední postavou je zpěvák a multiinstrumentalista Anton Newcombe, který spolupracoval s řadou jiných kapel. Byly to např. Dandy Warhols nebo Dead Meadow.

The Brian Jonestown Massacre dosud vydali dvanáct studiových alb, z nichž poslední deska "Aufheben" z roku 2012 byla příznivě hodnocena kritikou - v anketě Metacritic získala 73 procent. Ze starších alb bylo velice zdařilé "…And This Is Our Music" z roku 2003. Psychedelické pasáže evokují halucinogenní stavy, přestože frontman Newcombe již dávno s drogami i alkoholem přestal. Poučeni krautrockem, The Brian Jonestown Massacre skládají ze sitárových zvuků, fléten a smyčců nevšední a výjimečnou pastvu pro uši.

Koncert Brian Jonestown Massacre se uskuteční 11. června ve Futurum Music Baru v Praze. Vstupenky za 290 Kč + poplatky budou v prodeji od středy 5. března 2014 v sítích Eventim, Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream nebo v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY