Krysař se vrátil

04.04.2002 17:57 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Krysař
© facebook interpreta
Muzikál "Krysař" měl premiéru 7. listopadu 1996 v pražském divadle Ta Fantastika. Až do 13. března 1999 bylo odehráno 600 repríz a celkem ho navštívilo čtvrt miliónu diváků. Potom se Krysař "přesunul" na Slovensko do Bratislavy, kde měl premiéru 8. a 9. října 1999. Na Slovensku se tento muzikál hrál celkem 160 x. V létě 2001 ho mohli zhlédnout diváci v rakouském Klagenfurtu. To by z historie Krysaře asi stačilo, teď následuje dobrá zpráva pro všechny, kteří se do Krysaře "zamilovali", nebo ho minule nestihli navštívit.

Od 6. března letošního roku se Krysař vrací opět do Čech, do Prahy, jenom změní svoje působiště do divadla Kalich. Plánováno je pouze 100 repríz, proto jestli chcete Krysaře vidět, neváhejte a vydejte se pro vstupenky. V muzikálu se dočkáme nových postav. Již v Rakousku se objevila postava Sluhy, v Kalichu přibudou ještě Stíny doprovázené úplně novou skladbou.

24. března jsme "nového Krysaře" navštívili a teď se s vámi chceme podělit o svoje zážitky. Začneme tím horším... Hlediště v divadle je téměř celé (s výjimkou zadních řad) v jedné rovině. Seděli jsme v 11. řadě (celkem cca 20 řad), a přestože nepatříme mezi žádné drobečky, připadali jsme si jako žirafy (natahovali jsme krky a hlavou kroutili do různých stran, abychom měli co nejlepší výhled). Jestli se chystáte na představení s dětmi, rozhodně zvolte přední řady nebo balkon, odkud uvidíte nejlépe. Místa pro odložení nohou není mnoho, uličkami se těžko prochází. Další věc, která by se dala divadlu vytknout, je to, že vchod do hlediště je pouze z pravé strany, a pokud máte to štěstí sedět vlevo, musíte se protáhnout celou řadou. Tím máte také dost znesnadněný odchod z divadla. To jsou první dojmy z muzikálu "Krysař", které se týkají pouze divadla, ne muzikálu samotného.

Samotný muzikál mě rozhodně nezklamal. Je v něm jedna nová píseň, která se od ostatních celkem výrazně odlišuje, jedna původní byla nahrazena dialogem. Přibyly živé vstupy hry na housle a na klavír. Otočná scéna divadla Kalich je vhodně využita. Nápad s postavami stínů je zajímavý, ale nevím jestli tam nejsou zbytečné. Celkově mi představení přišlo živější a vtipnější než v divadle Ta Fantastika a herci předvedli perfektní výkon.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY