Aneta Langerová ukončila spolupráci se Světluškou. Kvůli rozdílným názorům

25.02.2014 10:48 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Aneta Langerová
© Supraphon
Málokterá česká hudební osobnost byla tak pevně spjata s nějakým nadačním fondem jako Aneta Langerová se Světluškou. Zpěvačka se však rozhodla pouta s organizací pomáhající nevidomým přetrhat. V oficiálním tiskovém prohlášení na svém webu totiž oznámila ukončení dlouholeté spolupráce.

Dvojnásobná zlatá slavice se tváří nadace Českého rozhlasu stala v roce 2005, od té doby se každoročně podílela na všech jejích projektech. Fanoušci se tak s ní mohli pravidelně setkat v Kavárně Potmě, kde obsluhovala a zpívala, na ulicích během sbírkových dní nebo na tradičním výročním koncertě. I díky její pomoci přiteklo nevidomým za deset let fungování Světlušky přes sto milionů korun.

"Od začátku jsme s bratrem hledali dlouhodobou spolupráci. Projekt, se kterým se propojíme. Takovým projektem se stala Světluška a do našeho života přinesla možná více, než jsme si uměli představit. Stala se naší součástí. Nelitujeme jediného roku, který jsme společně strávili. Odevzdali jsme jí kus našeho života a ona nám to mnohonásobně vrátila. Velmi si toho vážíme," napsala zpěvačka.

K rozvázání spolupráce vedly podle jejích slov rozdílné názory s vedením organizace. "Světluška se dostala do určitého milníku a po dlouhých diskuzích jsem zjistila, že na její budoucí směřování máme s Nadačním fondem Českého rozhlasu rozdílné názory. Je to velmi těžké a bolestné rozhodnutí, se kterým se budu ještě dlouhý čas smiřovat, ale vím, že někdy je nutné odejít pro dobro věci. Cítím morální povinnost přenechat své patronství nad Světluškou někomu dalšímu," vysvětlila.

Aneta Langerová se v současnosti věnuje natáčení nového filmu "8 hlav šílenství", v němž si zahraje hlavní roli ruské básnířky. Kromě toho chystá reprízu loňského muzikálu "Touha jménem Einodis" s Martou Kubišovou. O případném čtvrtém studiovém albu, kterým by utnula dlouho pauzu od poslední studiovky "Jsem" z roku 2009, v posledních měsících mlčí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY