Patti Smith zahraje na festivalu v Trutnově

17.02.2014 13:40 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Patti Smith
© wikipedia.org
V neděli se konal v pražském divadle Archa koncert bluesmana Johna Mayalla. Nejenže se na něm oslavily osmdesátiny této legendy, ale hudbymilovní fanoušci se navíc dozvěděli i jména velké části vystupujících na letošním ročníku legendárního festivalu v Trutnově. První opravdovou hvězdou je zpěvačka Patti Smith. Bude se tak jednat o její premiérové vystoupení v České republice pod širým nebem.

"Patti je přesně ta démonka a charismatická šamanka s indošskou krví, která do našeho festivalového kmene přesně sedí. Stejně jako Iggy Pop či indiánská čelenka na náčelníkovu hlavu. Když v 70. letech zavřeli Plastiky, kteří mají stejné undergroundové kořeny jako festival, Patti byla jednou z těch, kteří se jich z daleké Ameriky zastali a podpořili je," řekl zakladatel akce Martin Věchet.

Na festivalu, který se uskuteční v termínu 14. až 17.srpna, nebudou chybět ani Dáša Vokatá, Plastic People of The Universe, Oldřich Kaiser, Jiří Schmitzer, Mňága a Žďorp, Krucipüsk, Imodium, Doctor Victor či Garage.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY