Celeste Buckingham slaví další úspěch, objevil ji magazín Billboard

16.01.2014 16:33 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Celeste Buckingham
© slavica.cz
Kariéra Celeste Buckingham se i nadále těší vzestupné tendenci - slovenská zpěvačka absolvovala v posledních měsících řadu aktivit v zámoří, které postupně začínají přinášet ovoce. Po sérii rozhovorů a vystoupení v tamních médiích si osmnáctileté vycházející hvězdy všiml i prestižní magazín Billboard. Ten mohou čtenáři znát mimo jiné v souvislosti s americkými žebříčky, jejichž pořadí každý týden zveřejňuje.

Zmínka o Celeste se v celosvětově známém médiu objevila 10. ledna v rámci rubriky "Bubbling Under", která pravidelně představuje nadějné nováčky. Článek, v němž je zmíněna i zpěvaččina smlouva s nahrávací společností Mr. 305 rappera Pitbulla, si můžete přečíst zde. Hit "Run Run Run" je mezitím již pomalu nasazován do rotací amerických rádií, song se již například stal třiadvacátou nejhranější skladbou na Radiu Disney. Píseň ze Celestina debutového alba "Don't Look Back" se navíc stává populární i na ostrůvku Grenada v Karibiku, v jednu chvíli se dokonce pohybovala v popředí tamního iTunes žebříčku.

"Billboard nás všechny upřímně potěšil," neskrývala někdejší finalistka SuperStar překvapení. Na článek prý narazila náhodně, když si prohlížela hudební novinky na internetu. "Samozřejmě jsem hned kontaktovala manažera a oznámila jsem mu tu skvělou zprávu. Ani on o tom netušil. O to je ten článek pro nás vzácnější - protože víme, že si nás Billboard našel sám. Bylo to opravdu velké překvapení," dodává držitelka několika hudebních cen.

Celeste Buckingham a Pitbull
© facebook.com/celestebuckingham
O případném zámořském průlomu Celeste Buckingham se začalo mluvit již loni na jaře, kdy získala mladičká interpretka dotaci od miliardáře Donalda Trumpa. V létě následoval podpis nahrávací smlouvy se zmíněným labelem Pitbulla, s nímž by měla zpěvačka nazpívat také duet. Na podzim se zase stala držitelkou domácí ceny MTV EMA a postoupila do mezinárodního kola. Jestli se hitu "Run Run Run", jehož videoklip získal na YouTube již více než čtrnáct milionu zhlédnutí, podaří výrazněji zabodovat i v zahraničí, bude jasné během několika měsíců.

Kromě rozjezdu mezinárodní kariéry se Celeste momentálně připravuje také na roli porotkyně X Factoru, který bude letos na jaře vysílán v Česku a na Slovensku pod záštitou televizních stanic Prima a JOJ. Interpretka se tak stane nejmladší porotkyní talentových soutěží v domácích podmínkách - je jí totiž pouhých osmnáct let, tedy ještě o rok méně, než bylo Ewě Farne při porotcování v loňské SuperStar. Domácí fanoušci se navíc mohou těšit z její druhé řadové desky "Where I Belong", která vyšla loni v listopadu.

Celeste Buckingham
© billboard.com


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY