Clare Maguire vydala nové EP a výrazně na něm změnila styl

17.01.2014 11:31 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Clare Maguire - Clare Maguire EP
© facebook interpreta
Mnohé fanoušky ostrovního popu potěšila v roce 2011 Clare Maguire, jejíž debutová deska "Light After Dark" přinesla originální zvuk, a navíc se i slušně prodávala. Singly ale žádných velkých úspěchů nedosáhly, a tak se Clare od té doby držela v ústraní, kde natáčela nový materiál. První ochutnávku z něj představila ve formě nového EP, které je nyní k dispozici.

Eponymní krátkohrající nahrávka obsahuje čtyři písně. Dvě z nich, loni představená "Paper Thin" a "Whenever You Want It", jsou originální skladby, zatímco "Black Coffee" je coverem Sarah Vaughn a "The Last Time I Saw Richard" zase předělávkou Joni Mitchell.

Všechny songy znamenají velký obrat ve zpěvaččině kariéře, neboť zcela zmizela éteričnost a pompéznost dřívějších písniček, které byly často přirovnávány k tvorbě Annie Lennox. Interpretka, která se též kvůli různým peripetiím rozešla se svým dřívějším labelem, se tak nyní pomocí nových skladeb připravuje na kompletní restart své kariéry.

Všechny čtyři kousky si můžete poslechnout níže. K dispozici jsou také na službě Spotify a zakoupit si je můžete na iTunes.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY