Keith Richards dnes slaví sedmdesátku

18.12.2013 15:06 - Roman Výmola | foto: facebook interpreta

Keith Richards
© nme.com
Britský rocker, kytarista a člen legendárních Rolling Stones Keith Richards dnes slaví kulatých sedmdesát let. Za musicserver.cz blahopřejeme a přejeme hodně štěstí a inspirace v kytarových rifech i nadále.

Keith Richards se narodil 18. prosince 1943, a to jako jedináček. Ke kytaře ho přivedl jeho dědeček, který hrál v jazzovém bigbandu. Mezi Keithovy vzory patřili velcí hudebníci jako například Billie Holiday či Louis Armstrong. Základ pro Rolling Stones byl postaven již v dobách, kdy chodil na základní školu, kterou navštěvoval společně se svým sousedem Mickem Jaggerem. S ním se pak v roce 1962 odstěhoval do Londýna, kde spolu bydleli.

Keith je také spoluautorem hitu "That Girl Belongs To Yesterday". V žebříčku pěti set nejlepších skladeb hudební historie najdete ze společné dílny právě této dvojice čtrnáct skvělých skladeb. Sám Richards o začátcích svého psaní textů s Mickem tvrdí: "Tehdá jsme opravdu psali tyhle strašný popový cajdáky, který se dostaly až do top desítky… nemá to s náma nic společnýho, kromě toho, že jsme to byli my, kdo je napsal."

Skupina Rolling Stones před nedávnem vydala bestofku s názvem GRRR!, na které pánové nabídli i dvě novinky: skladby "Doom And Gloom" a "One More Shot".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY