Kieslowski už nejsou "Na nože", jdou "Na lože"

03.12.2013 09:31 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Kieslowski - Na lože
© facebook interpreta
Famózní duo Kieslowski bude v únoru nahrávat nahrávat ve Francii s Janem P. Muchowem své třetí album. Ještě mezi tím ale pustili do světa "Na lože" - remixové EP, které kapela prodává na webu svého vydavatele za fakt příznivou cenu.

EP se na svět líhlo trochu komplikovaně. Marie Kieslowski k tomu říká: "Původně nemělo být nic. Některé remixéry jsme oslovili už před létem a nikdo neměl čas. A pak přišlo září a ozvali se asi tři, že by to nakonec stihli. Tak jsme oslovili další hudebníky. Některé známe dlouho a osobně, jako je Jan Čechtický či Kittchen, jiné jsme díky tomu poznali."

Nakonec ale vše vyšlo a šestiskladbové EP je na světě. Kromě zmíněných umělců na nich pracovali také Bonus, Guy Van Nueten, Moimir Papalescu nebo Dutch Rall. "Milujeme, když někdo v našem folkaření objeví techno," tvrdí Kieslowski a výsledek je opravdu zajímavý. Leckdy nečekaný.

Kieslowski můžete v Praze vidět už ve středu 4. prosince na společném koncertu se skupinou Nylon Jail v klubu Pilot. Zde bude pokřtěno album a zároveň bude v premiéře představen i klip Davida Mencla k remixové verzi skladby "Bloky, smeče".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY