Ewa Farna - Ulubiona Rzecz

28.11.2013 15:51 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Ewa Farna prošla během sedmi let na domácí scéně zajímavým hudebním vývojem, kdy z teen hvězdičky vyrostla v osobitou zpěvačku s dostatečným potenciálem oživit tuzemský pop. Bohužel svou hudební dospělost se jí zatím nepodařilo zachytit také na řadovém albu určeném pro české posluchače, neboť nástupce čtyři roky staré desky "Virtuální" v rozporu s původním plánem stále není hotov. Ewa totiž dala přednost polskému trhu, na který před pár týdny poslala nahrávku "(W)Inna?". Představu o aktuálním hudebním směru dvacetileté interpretky si tak posluchači můžou udělat alespoň podle produkce, s níž se momentálně snaží zaujmout naše sousedy.

Skladba "Ulubiona Rzecz" slouží jako druhý singl ze zmíněné kolekce a rodačka z Třince ji před pár dny v češtině pod názvem "Oblíbená věc" zazpívala na vyhlášení Českého slavíka. Přestože na první poslech může znít poměrně nevýrazně, své kvality popová písnička okořeněná prvky jiných žánrů časem odhalí. Více než samotný song se ale tentokrát povedl videoklip. Zábavný vizuál ukazuje Farnou ve dvou protikladných rolích - jako vzornou domácí puťku a zhýralou paničku. Nechybí notná dávka humoru a nadsázky, díky čemuž působí video mnohem dospěleji než nepřesvědčivý snímek k srpnovému pilotu "Znak".

Vydání chystaného česky zpívaného alba je momentálně v plánu na jaro příštího roku. Zatím se však zdá, že zpěvačka spíše jen polské skladby převede do češtiny, takže si fanoušci již mohou představu o zvuku nového materiálu vytvořit poslechem nosiče "(W)Inna?".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY