Matěj Ruppert vrací Slavíka, nesouhlasí s postupem pořadatelů

27.11.2013 17:57 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Monkey Business rozhovor
© Michal Hanisch
Zpěvák Monkey Business Matěj Ruppert se rozhodl vrátit Českého slavíka, kterého získal v roce 2006 v kategorii Skokan roku. Reaguje tak na aktuální aféru, kdy pořadatelé slavíka odmítli předat ocenění v kategorii Hvězda internetu rapperovi Řezníkovi, protože dle jejich mínění spatřují v jeho textech "závadné jednání".

Vyjádření Matěje Rupperta: "Rozhodl jsem se vrátit Českého slavíka, kterého jsem získal v kategorii Skokan roku 2006. Dávám tak najevo svůj nesouhlas s jednáním pořadatelů, kteří odmítli ocenit rappera Řezníka a vyškrtli ho z právoplatného prvního místa v kategorii Hvězda internetu. Spatřuji v jejich kroku nebezpečí - nikdo by totiž neměl diktovat, co se v kultuře smí a co ne. Nikdo nemá právo být arbitrem vkusu. Je to nebezpečný precedens jenom dokreslující situaci ve společnosti. Začínáme být čím dál víc lhostejní ke křivdám, a to nejenom současným, ale i dávným a závažnějším. Pořadatelskou agenturu jsem již kontaktoval a chci se s nimi domluvit na předání. Tímto rovněž apeluji na své kolegy držitele slavíků, aby učinili podobné gesto a dali tak jasně najevo nevoli se současnou situací v Českém slavíkovi."

O kauze jsme informovali v článku Kterak si Český slavík uřízl ostudu a jak zařízl Řezníka a v následující druhé části Cirkus Mattoni aneb hudba není zločin.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY