Mattoni zpětně oznámilo, že diskvalifikovalo Řezníka z Českého slavíka

25.11.2013 16:05 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Český slavík 2013
© facebook interpreta
Po takřka dvou dnech mlčení a mlžení se dočkali fanynky a fanoušci české hudby poněkud pohrdavé odpovědi od pořadatelů soutěže Český slavík. Mattoni na svém profilu na sociálních sítích (ba dokonce jen v komentáři, nikoliv v plnohodnotném příspěvku!) oznámilo následující stanovisko:

"Rádi bychom se vyjádřili k výsledkům ceny Český slavík Hvězda internetu 2013. Interpret vystupující pod jménem Řezník byl ze soutěže vyloučen, neboť se v textech svých písní vulgárním způsobem vyjadřuje na adresu vybraných skupin obyvatel, explicitně zobrazuje násilí a užívání návykových látek. Vyhlašovatel v tomto spatřuje závadné jednání, které je v rozporu s principy soutěže a vedlo k jeho vyloučení."

Mattoni (oficiální vyjádření)
© facebook interpreta

Odpověď byla očekávaná vzhledem ke kauze, kterou den po vyhlášení ankety rozpoutala glosa na musicserveru, týkající se rappera Řezníka, jenž tvrdí, že mu bylo ocenění Český slavík v kategorii Hvězda internetu neprávem odepřeno. Po strohém vyjádření ze strany Mattoni tak zůstává mnoho nezodpovězených otázek. Jejich seznam brzy předložíme v samostatném článku.

Český slavík podle wikipedie

Zlatý slavík byla anketa popularity českých a slovenských zpěváků, zpěvaček a skupin organizovaná od roku 1962 do roku 1991 časopisem Mladý svět. Od zhruba sedmdesátých let dvacátého století do pádu komunismu byly jeho výsledky z politických důvodů falšovány. V roce 1996 byla tato anketa obnovena pod novým názvem Český slavík.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY