Britští Keane ohlásili konec hudební kariéry

20.10.2013 20:08 - Vojtěch Drobík | foto: facebook interpreta

Keane
© last.fm
Keane, jedna z nejúspěšnějších britských formací poslední dekády, ohlašuje svůj konec. Anglická parta z městečka Battle v hrabství Východní Sussex o tom informovala své příznivce v neděli 20. října.

Hlavním důvodem ukončení činnosti je podle všeho soustředění se na své vlastní projekty s tím, že leader skupiny Tom Chaplin by rád vydal sólovou desku, zatímco Tim-Rice Oxley se chce více zaměřit na psaní skladeb pro ostatní interprety.

Zprávy o rozpadu slavného britského bandu přitom kolovaly internetem již den předem. V danou chvíli byl však z neznámého důvodu zrak upřen na dívčí pětici The Saturdays. Realita ovšem ukázala, ze řeč byla právě o Keane.

Vydání těch nejlepších kousků "The Best Of Keane" tak není žádnou náhodou, nýbrž promyšleným tahem a pomyslným rozloučením. Kompilace s dvaceti největšími hity, včetně aktuálního singlu "Higher Than The Sun", vychází 11. listopadu a bude tak nadobro posledním vydaným materiálem v historii uskupení.

Keane fungovali na hudební scéně dlouhých šestnáct let. Během své kariéry vydali celkem čtyři studiová alba, přičemž všechna dobyla britský albový žebříček. Celosvětově se pak prodalo přes deset milionů nosičů. Mezi jejich nejúspěšnější hity patří skladby jako "Somewhere Only We Know", "Everybody's Changing" či "Spiralling".

Update: Podle oficiální tiskové zprávy kapely se nejedná o rozpad, ale o blíže časově neurčenou pauzu. Keane se tak možná vrátí za rok, za deset let nebo také možná nikdy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY