shop.musicserver.cz
Nové desky 39/2019 - od Liama Gallaghera přes Keane po Blink-182

Nové desky 39/2019 - od Liama Gallaghera přes Keane po Blink-182

Vydáno: 24.09.2019 13:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Warner Music

Novinkovým titulům tento týden vládnou Britové Liam Gallagher a Keane, Švédka Tove Lo, Američani Zac Brown Band a Blink-182 a čeští -123 min. K nim se přidá někdejší členka Alabama Shakes Brittany Howard, comeback Allana Clarke, francouzští M83, metalisti As I Lay Dying nebo slovenští experimentátoři Longital.

Pokud se v pondělí 23. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Liam Gallagher - Why Me? Why Not (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: brti pop / rock

Liam Gallagher - Why Me? Why Not
Liam Gallagher svým debutovým sólovým albem "As You Were" zaznamenal velký úspěch. Dobyl s ním vrchol britského i irského žebříčku, vysloužil si nominaci na Brit Award, několik prestižních hudebních magazínů jej zařadilo do svých výročních žebříčků a on sám se stal hlavní hvězdou hudebních festivalů. Na své druhé album "Why Me? Why Not", které začal nahrávat v dubnu loňského roku, upozornil v červnu singlem "Shockwave" a ten se během několika málo týdnů stal jeho největším sólovým hitem. Na desce ho doplní další desítkou skladeb, respektive třinácti v případě deluxe edice. Nahrával je opět se dvojicí slavných producentů - Gregem Kurstinem a Andrew Wyattem, kteří dříve spolupracovali s Miley Cyrus, Kelly Clarkson, Siou či Beckem, a k nim se přidali navíc ještě Simon Aldred a Adam Noble. Jak zjistíte z prvních ukázek na Gallagherově YouTube profilu, novinka je oproti předchůdci tvrdší a ostřejší a tak není divu, že ji první reakce přirovnaly k poslednímu albu Oasis "Dig Out Your Soul". Pro milovníky analogu, vyjde titul i na vinylu.


Keane - Cause And Effect (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post brit pop / pop rock

Keane - Cause And Effect
Britští Keane se před šesti roky rozhodli, že si dají pauzu, aby se mohli věnovat svým sólovým projektům. Výsledkem toho jsou dvě alba Toma Chaplina a jedno projektu Tima Rice-Oxleyho a Jesse Quina Mt. Desolation. Na sklonku loňského roku se ovšem vrátili zpět do studia, aby zde připravili své páté album "Cause And Effect". Jedenáct písniček, které se v deluxe edici rozrostou o dalších pět skladeb, bude poněkud melancholičtější, jelikož odrážejí porozchodový stav hlavního skladatele kapely Rice-Oxleyho. Natáčelo se v jeho vlastním Sea Fog Studios a společnost jim tam dělal producent Dave Kosten, jehož práci můžete znát například z nahrávek Bat For Lashes, Everything Everything nebo Mariny And The Diamonds. Řadu ukázek z desky, která bude k sehnání i na vinylu, sdílí Keane na svém YouTube kanálu.


Tove Lo - Sunshine Kitty (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electropop

Tove Lo - Sunshine Kitty
Švédská zpěvačka Tove Lo má po minulé desce "Blue Lips", které se příliš nedařilo, co napravovat. Reparát zkusí složit prostřednictvím alba "Sunshine Kitty", pro nějž si připravila hned čtrnáct písniček. Většina z nich se nese v tanečním rytmu a sama zpěvačka je nazývá novou kapitolou a je vyznačuje se napravením sebedůvěry, těžce získanou moudrostí, větším časem na přípravu a začínající romancí. S produkcí jí ve studiích v Los Angeles a Švédsku vypomáhal poměrně početný producentský tým čítající jména jako The Struts, Shellback, Mark Ralph, Ian Kirkpatrick, Mattman & Robin, Joel Little nebo Jax Jones. Posledního jmenovaného na desce i uslyšíte a rozhodně nebyl sám. Vedle něj svůj hlas připojili i Alma, Kylie Minogue, MC Zaac, či Doja Cat. Jak dopadla tato týmová práce, prezentuje Tove Lo na svém YouTube.


Blink-182 - Nine (Sony Music)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk

Blink-182 - Nine
Po tříleté pauze přichází s novou deskou formace Blink-182. Deska s názvem "Nine" obsahuje patnáct kousků a pět z nich můžete znát už z rádií. Jako první vlaštovku vyslalo trio hudebníků mezi fanoušky skladbu "Blame It On My Mouth", který je podle našeho kolegy Ondry Hricka "moderním rádiovým hitem s přemírou filtrů a výraznou produkcí na hony vzdálený garážím a skejtům". Jestli má pravdu, posuďte sami prokliknutím uvedné skladby a o svůj názor se s námi podělte do komentářů. Ačkoli si právě tato písnička získala spíš rozporuplné ohlasy, recenzenti celé album hodnotí docela nadprůměrně. Nezbývá, než se přesvědčit na vlastní uši!


Zac Brown Band - The Owl (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / EDM / pop / r'n'b

Zac Brown Band - The Owl
Dva a půl roku po albu "Welcome Home" se vrací Zac Brown Band se svým šestým studiovým albem, které tentokrát nazvali poeticky "The Owl", tedy "Sova". Americká kapela je známá tím, že se nebojí do country zapojovat i další styly, ale v případě jedenáctky nových písniček zřejmě překvapí nejednoho svého příznivce. K nahrávání si totiž přizvali současnou producentskou špičku, která ale produkuje spíše popová alba. Na produkci se tak podíleli například Max Martin, Benny Blanco, Ryan Tedder, Skrillex. Poo Bear či Andrew Watt a mezi autory najdete vedle countryových veteránů jako Luke Laird, třeba i Savana Kotechu nebo Shawna Mendese. Není tedy divu, že v jejich country uslyšíte prvky popu, r'n'b a taneční hudby. I tentokrát si oktet pozval jednoho hosta, kterým je trojnásobná držitelka Grammy Brandi Carlile. Jak zní letošní styl Zac Brown Band, zjistíte na jejich YouTube profilu. Album bude pochopitelně k sehnání i na vinylu.


Michael Schenker Fest - Revelation (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Michael Schenker Fest - Revelation
"Už samotný přebal alba a jeho název má obrovský význam," prozradil Michael Schenker ke svému novému dílu s titulem "Revelation". Mimochodem, právě za grafikou přebalu stojí mladá slovenská grafička Zsofia Danková, známá ze spolupráce také s Powerwolf. "Znázorňuje můj hudební život, který na desce docela odhaluji. Můj styl hry na kytaru je hlavně o tom, jak život vnímám já a přesě tak jsem k tomu přistupoval v rámci každého ze svých projektů." Jestli má hudebník pravdu, posuďte sami a poslechněte si ukázky na stránkách internetového obchodu Amazon.com.


-123 min. - LES (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / jazz rock

-123min. - LES
Jsou to téměř tři roky, co se -123min. vrátili na scénu a nyní, deset let po posledním albu "Dream", nastal čas na nový materiál. Pro fanoušky bude jejich sedmá deska velkým překvapením - oproti předchůdcům je totiž celá v češtině. Její název "LES" není zcela náhodný. Devět písniček totiž vzniklo převážně v lese, kde, jak tvrdí frontman Zdeněk Bína, se on nejlépe spojí s intuicí, vypne myšlenky a soustředí se jen na tvoření. Hudebně nahrávka navazuje na předcházející tvorbu a trio na ní mísí soul, alternativu, rock, pop, ethno, folk či funk. Natáčelo se ve studiu Sono Records v Nouzově a na albu uslyšíte i trubku legendárního francouzského jazzmana Erika Truffaze. Ukázky z alba uslyšíte na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Scouting For Girls - The Trouble With Boys (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Scouting For Girls - The Trouble With Boys
Dva roky po oslavení desetiletého výročí, které uplynulo od vydaná průlomového a stejnojmenného alba formace Scouting For Girls se kapela rozhodla vydat novinkovou desku "The Trouble With Boys". K desítce nových skladeb muzikanti prozradili: "Jsme nadšení, že se nám povedlo vydat novinkovou desku, se kterou se vracíme na scénu po dlouhých čtyřech letech. Jsme na ni patřičně pyšní a všichni se shodujeme na tom, že se dočká podobného ohlasu, jako náš debut. Nemůžeme se dočkat, až ji uslyší naši fanoušci." Ukázky najdete na Amazon.co.uk.


Tip týdne

Brittany Howard - Jaime (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / blues rock

Brittany Howard - Jaime
Se svoji domovskou skupinou Alabama Shakes vydala Brittany Howard již dvě alba, ale nyní se rozhodla zkusit štěstí i sólo a vydává desku "Jamie". Natáčela jej v kalifornském studiu pětinásobného držitele Grammy Shawna Everetta, který se podílel nejen na nahrávkách její domovské skupiny, ale také na deskách Kacey Musgraves, The War On Drugs a Julian Casablancas. Jedenáct skladeb americká kytaristka a zpěvačka nasměřovala směrem k rocku s příměsemi soulu, blues a jazzu. Ve studiu ji mimo baskytaristy z kapely Zaca Cockrella vypomohl ještě slavný jazzový klavírista Robert Glasper a neméně proslulý bubeník Nate Smith. Že by vám tento titul neměl uniknout, si můžete potvrdit na YouTube Brittany Howard.


The Agonist - Orphans (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický metal

The Agonist - Orphans
Kanadská melodická metalová formace The Agonist pčichází na trh se svou šestou studiovkou "Orphans". Předcházel jí klip ke skladbě "In Vertigo" a podle muzikantů přesně charakterizuje celé ladění desky. "Musím ale přiznat, že když jsem poprvé slyšela instrumentální podklady k albu, byla jsem docela překvapená a zmatená," prozradila zpěvačka Vicky Psarakis. Dále dodala: Hudba byla daleko temnějíší a tvrdší, než naše předešlá tvorba a nebyla jsem si vůbec jistá, jestli se budu schopná těmto emocím přizpůsobit. Stačilo ale dát dohromady první skladbu a vše se rozjelo tím správným směrem. Dodělání celé nahrávky nám pak zabrali asi dva nebo tři měsíce.


Allan Clarke - Resurgence (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / country rock

Allan Clarke - Resurgence
Někdejší zákládající člen a zpěvák britských The Hollies Allan Clarke odešel v roce 1999 do hudebního důchodu a na scéně se objevoval pouze sporadicky. Nyní, po dvaceti letech se rozhodl vrátit s albem "Resurgence", přičemž s ním bude navazovat na své poslední, bezmála třicet let staré album "Reasons To Believe". Jeho překvapivý návrat započal před rokem spoluprací s hráčkou na harmoniku Carlou Olson, která zhudebnila a interpretovala jeden z jeho textů. Na základě toho se rozhodl připravit svoji verzi, a tak mu jeho syn Toby, též hudebník, představil počítačový program GarageBand a jak říká sám hudebník, to mu otevřelo zcela nové brány kreativity. Přizval si ke spolupráci svého někdejšího spolupracovníka, producenta Francise Hainese a výsledkem je celkem deset písniček na pomezí rocku a country. Že má ve svých sedmasedmdesáti letech stále, co nabídnout, zjistíte na jeho YouTube profilu.


M83 - DSVII (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / dream pop

M83 - DSVII
Anthony Gonzalez, který je už nějaký čas jediným stálým členem skupiny M83, se rozhodl navázat na album z roku 2007 "Digital Shades Vol. 1" a vydává nahrávku s celkem logickým názvem "DSVII". Inspiraci pro patnáctku nových skladeb našel ve videohrách z osmdesátých let, které jsou dle jeho slov naivní a dojemné stejně jako jednoduché a nedokonalé. Druhou inspirací mu pak byly soundtracky ze sci-fi a fantasy filmů a dále hudba Suzanne Ciani, Briana Ena či Johna Carpentera. Ačkoli se jedná převážně elektronickou hudbu, nahrával vše čistě analogově a to ve svém vlastním studiu v LA a také ve studiu spoluproducenta Justina Meldal-Johnsena. Jak to vše dopadlo, zjistíte na YouTube kanálu M83.


Cashmere Cat - Princess Catgirl (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika / taneční r'n'b

Cashmere Cat - Princess Catgirl
Norský DJ a producent Magnus August Høiberg, který je ve světě známý jako Cashmere Cat, dva roky po debutu "9" vydává druhou desku "Princess Catgirl". Na svých příznivcích trochu šetřil, protože na ni zařadil pouze sedm skladeb, jejichž stopáž nedosahuje ani dvaceti minut. Zato se na ni podílela spousta slavných producentů a skladatelů, jako jsou třeba Benny Blanco, SOPHIE, Francis And The Lights, Toby Scott, Julia Holter, Mattman & Robin či Oscar Holter. V písničkách navíc uslyšíte i fragmenty hitů Christiny Aguilery, XXXTentacion a Hailee Steinfeld. První singl "Fot Your Eyes Only" uvidíte na jeho YouTube.com kanále.


Fitz And The Tantrums - All The Feels (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / neo soul

Fitz And The Tantrums - All The Feels
Kapele Fitz And The Tantrums se věnujeme na stránkách musicserveru poprvé, takže zde je krátké představení. V roce 2008 ji založil klávesista Michael Fitzpatrick a postupně se k němu přidalo pět dalších hudebníků. Do této doby vydali celkem tři alba a stylově se pohybují na rozhraní indie popu a neo soulu. Svoji čtvrtou desku pojmenovali "All The Feels" a na svých fanoušcích rozhodně nešetřili, když na ni umístili hned sedmnáct nových skladeb. Produkčně se na nich vedle členů skupiny podílel například Jake Sinclair (Weezer, Fall Out Boy, Panic! At The Disco), Federico Vindver (Zayn, Mariah Carey), Andrew Wells (Jason Mraz, Bebe Rexha, Fall Out Boy) a John Hill (Demi Lovato, Imagine Dragons, Christina Aguilera). Coby host si na desce zazpívala K.Flay. Bližší seznámení s kapelou nabídne její YouTube profil.


Longital - Mauna (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní elektronika / experimentální folk

Longital - Mauna
Slovenští Longital si dali od minulého alba "Divoko" menší pauzu, v níž se věnovali svým sólovým projektů. Letos se ale znovu seskupili dohromady a nové zkušenosti a pohledy přenesli na své desáté studiové album, které pojmenovali "Mauna". Ústředním tématem nahrávky je ticho a proč tomu tak je objasňuje zpěvačka a baskytaristka Shina: "Je to o situaci, kdy víte, co chcete říct, ale nenacházíte to pravé slovo. Jakoby sem nalistovala místo ve slovníku a to konkrétní slovo, co hledám, je vygumované, nebo mi najednou připadá divné, nesrozumitelné. Možná je to nějaká porucha nebo spíš intuitivní ztráta slovníku, abych míň povídala. Takto mi ticho vstupuje do života." Jak se to podepsalo na celkem devíti skladbách, zjistíte z ukázek na webu vydavatelství Slnko Records.


Vladimír Mišík - Jednou tě potkám (100PROmotion)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country rock / folk rock

Vladimír Mišík - Jednou tě potkám
Po neuvěřitelných pětačtyřiceti letech na trh míří sólová deska Vladimíra Mišíka, bez jeho kapely ETC. Čtrnáct písní jsou otevřenou životní zpovědí, která byla v nedávné době okořeněná silným zvratem v jeho životě, když zjistil, že není jedináčkem, ale že má v USA dalších osm sourozenců. I z tohoto důvodu album "Jednou tě potkám" označuje za nejosobnější, které kdy vytvořil . Nahrávka vznikla ve spolupráci s muzikanty Blue Shadows producenta Petra Ostrouchova a vedle svých vlastních textů si ty další vypůjčil od básníků Jiřího Ortena, Bohuslava Reynka, Františka Gellnera a Jana Skácela. Specialitou je písnička "Brothers", kterou nazpíval s irským písničkářem Paulem Bradym. Více informací,a ukázky skladeb získáte na stránkách Supraphonline.


V krátkosti - zahraniční scéna

  • Hiss Golden Messenger - Terms Of Surrender (Bertus)
    Americká folková Hiss Golden Messenger je známá tím, že podobně jako zmínění Zac Brown Band míchají do folku různé žánry jako country, dub, soul, rhythm and blues, bluegrass, jazz, funk, gospel, blues nebo rock. Pro svoji letošní desky "Terms Of Surrender" nahráli deset skladeb a vy se s nimi můžete seznámit na jejich YouTube profilu.
  • Robbie Robertson - Sinematic (Bertus)
    Hlavní kytarista a skladatel skupiny The Band Robbie Robertson se vrací po osmi letech a vydává album "Sinematic". Třináctku písniček v blues rockovém duchu uvádí duet "I Hear You Paint Houses" s Vanem Morrisonem. Tuto písničku a několik dalších najdete na muzikantově VEVU.
  • Samantha Fish - Kill Or Be Kind (Rounder)
    Americká bluesová kytaristka a zpěvačka, držitelka řady cen Samantha Fish po dvou letech nahrála nové album "Kill Or Be Kind", na němž spolupracovala s několikanásobným držitelem Grammy Scottem Billingtonem, a výsledkem je jedenáct písniček, jejichž ukázky najdete na YouTube Samanthy Fish.


Pieta Brown - Freeway (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Pieta Brown - Freeway
Ačkoli americká folková písničkářka Pieta Brown není u nás příliš známá, za svoji dlouholetou kariéru vydala již sedm desek a hrála s interprety, jako jsou Mark Knopfler, Emmylou Harris, Amos Lee, Brandi Carlile nebo Calexico. Své letošní, v pořadí tedy osmé album pojmenovala "Freeway" a jedenáct písniček, které na ni zařadila, jí pomáhal produkovat bubeník a zpěvák Bon Iver S. Carey. Jak dopadla jejich spolupráce, zjistíte na YouTube profilu Piety Brown.


As I Lay Dying - Shaped By Fire (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

As I Lay Dying - Shaped By Fire
Se sedmou studiovkou přichází oblíbená metalová formace As I lay Dying. Nahrávka dostala titul "Shaped By Fire" a sestává z jedenácti skladeb. Jde o první studiový počin kapely od roku 2012. "Pro mě osobně je to jedna z nejvýznamějších desek v historii naší formace. Každá deska je důkazem toho, kdo jsme a kam jsme se posunuli. Nikdy by mě nenapadlo, že v tuto chvíli budeme tak daleko, jak skutečně jsme. Všichni jsme neskutečně vyrostli a jsem za to na nás hrdý. Stali se z nás lepší muzikanti a ve finále i lepší lidé," prozradil kytarista Nick Hipa. Ukázky k poslechu najdete na stránkách Nuclearblast.de.


V krátkosti - domácí scéna

  • Zdenka Tichotová - Zpívání se Spirituál kvintetem (Supraphon)
    Zdena Tichotová, dlouholetá členka Spirituál kvintetu, letos slaví půlkulatiny a to byla příležitost pro drobné ohlédnutí. Na kompilaci najdete celkem čtyřiadvacet písní, včetně dvou dosud nevydaných. Více informací a seznam skladeb včetně ukázek nabízejí stránky vydavatelství Supraphon.
  • Petr Kotvald - LX (Supraphon)
    Petr Kotvald v roce svého významného životního jubilea přichází s novým studiovým albem "LX", které je výrazným autorským počinem mladého skladatele Martina Blažka, klávesisty doprovodné kapely Trik. Mezi dvanácti písněmi jsou popové písničky, balady, ale třeba i šanson či cartneyovka s prvky country. Co si pod tím představit, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Supraphon.
  • Jiří Korn - To nejlepší 1971-2019 (Supraphon)
    Jak už většina díky připravované show v O2 aréně ví, Jiří Korn letos slaví sedmdesáté narozeniny a vedle zmiňovaného koncertu bude součástí oslav také bestofka "To nejlepší 1971-2019". Devatenáct skladeb zasáhne všechna období jeho kariéry, včetně působení ve 4tetu a přidá i letošní novinku v produkci DJ Nea. Seznam skladeb a jejich ukázky hledejte na stránkách vydavatelství Supraphon.


Dále vychází:

As I Lay Dying - Shaped By Fire (Mystic Production)
Blink-182 - Nine (audiokazeta) (Sony Music)
Cult Of Luna - A Dawn To Fear (Bertus)
Efterklang - Altid Sammen (Bertus)
Exhorder - Mourn The Southern Skies (Mystic Production)
Fly Pan Am - C'est Ça (Bertus)
Hana a Petr Ulrychovi - Pozdní sběry (Universal)
Chastity Belt - Chastity Belt (Bertus)
Kei Koito - Bach: Famous Organ Works (Sony Music)
Lautten Compagney - Circle Line (Sony Music)
Life - A Picture Of Good Health (Bertus)
Lyambiko - Berlin - New York (Sony Music)
Monolord - No Comfort (Bertus)
One True Pairing - One True Pairing (Bertus)
Rahel Senn - Lightness (Sony Music)
Různí - Klasika pro lepší spánek (Supraphon)
Sir Was - Holding On To A Dream (Bertus)
The Number Twelve Looks Like You - Wild Gods (Warner Music)
Vivian Girls - Memory (Polyvinyl Records)

Vychází na vinylu:
Allan Clarke - Resurgence (Warner Music)
As I Lay Dying - Shaped By Fire (Mystic Production)
Blink-182 - Nine (Sony Music)
Brittany Howard - Jaime (Sony Music)
Cult Of Luna - A Dawn To Fear (Bertus)
Efterklang - Altid Sammen (Bertus)
Exhorder - Mourn The Southern Skies (Mystic Production)
Fly Pan Am - C'est Ça (Bertus)
Goldlink - Diaspora (Sony Music)
Half·alive - Now, Not Yet (Sony Music)
Hiss Golden Messenger - Terms Of Surrender (Bertus)
Jiří Schelinger, - Holubí dům (Supraphon)
Keane - Cause And Effect (Universal)
Liam Gallagher - Why Me? Why Not (Warner Music)
Life - A Picture Of Good Health (Bertus)
M83 - DSVII (Bertus)
Michael Schenker Fest - Revelation (Mystic Production)
Monolord - No Comfort (Bertus)
One True Pairing - One True Pairing (Bertus)
Radůza - Vše je jedním (Indies MG)
Raphael Saadiq - Jimmy Lee (Sony Music)
Rick Ross - Port Of Miami 2 (Sony Music)
Robbie Robertson - Sinematic (Bertus)
Scouting For Girls - The Trouble With Boys (Sony Music)
Serj Tankian - Elect The Dead (Music On Vinyl)
Serj Tankian - Elect The Dead Symphony (Music On Vinyl)
Sir Was - Holding On To A Dream (Bertus)
The Agonist - Orphans (Mystic Production)
Vladimír Mišík - Jednou tě potkám (Supraphon)
Zac Brown Band - The Owl (Warner Music)

Reedice:
Uncle Walts Band - Uncle Walts Band ()

NÁZORY
  • Nemají teď někdy vycházet Opeth? ... (Fimi, 24.09.2019 13:45) Reagovat

    Nemají teď někdy vycházet Opeth?

    • Re: Nemají teď někdy vycházet Opeth? ... (Tomáš Parkan - autor, 24.09.2019 13:55) Reagovat

      Ano, vyjdou tento pátek, čili budou v článku, který vyjde příští týden.

      • Re: Nemají teď někdy vycházet Opeth? ... (Fimi, 25.09.2019 09:11) Reagovat

        Díky

        • Re: Nemají teď někdy vycházet Opeth? ... (Anonym, 25.09.2019 15:24) Reagovat

          Už aby to bylo!,,!

          • Re: Nemají teď někdy vycházet Opeth? ... (Fimi, 25.09.2019 20:53) Reagovat

            taky se na to těším..každé album je pro mě svátek

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Návrat Oasis? Podle Liama by k tomu stačila bonboniéra od Noela (10.03.2024 09:04)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Recenze: Liam Gallagher a John Squire úspěšně ignorují fakt, že je 21. století (04.03.2024 00:00)
- Video: "Takhle se to dělá!" Brittany Howard svým předvedením písně "Prove It To You" odrovnala Jimmyho Fallona (29.02.2024 16:45)
- Oasis mají namířeno do Rokenrolové síně slávy. Liam nemá radost (29.02.2024 08:06)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Keane připomenou svůj debut "Hope And Fears" rozsáhlou reedicí s mnoha bonusy (22.02.2024 13:21)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Recenze: Druhá sólovka od Brittany Howard "What Now" je příběhem o uvadající lásce zabaleným do neobvyklých zvuků (19.02.2024 00:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu