Raritní maxisingl Abby se vydražil za téměř sto třicet tisíc

14.08.2013 19:07 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Abba
© donignacio.com
Je mnoho povolaných, ale jen hrstka vyvolených. Mezi popovými kapelami patřila mezi vyvolené zcela jistě i švédská čtyřka ABBA. Za deset let své kariéry si dokázala získat miliony fanoušků a díky svým nahrávkám se její poselství masivně šíří dodnes.

Dalším důkazem toho, že ani třicet let po konci své kariéry není tato kapela passé, byla nedělní online aukce rozsáhlé sbírky všech možných memorabilií skupiny. Pořadatelem akce byl Thomas Nordin, který má ve své sbírce na pětadvacet tisíc věcí týkajících se zmiňované legendy. Většinu z nich poskytl právě této dražbě. Nechyběly mezi nimi například dřeváky vyrobené pouze pro americký trh, mýdla, knihy, originální plakáty či panenky a samozřejmě různé nahrávky.

Jednou z nich byl i maxisingl, který v roce 1981 vyšel v limitované edici pouhých dvou set kusů. Nordina ohromilo, že se tento artefakt dokázal vydražit za neskutečných takřka sto třicet tisíc korun. Zmiňované mýdlo si jeden z kupců odnesl za dvanáct tisíc korun, purpurová vesta s logem kapely už vyšla na téměř sto tisíc.

Abba sveřepě odolává miliardovým nabídkám k návratu na pódia či alespoň do nahrávacích studií. Fanoušci tak v současnosti musejí vzít zavděk aktuálním sólovým albem blonďaté zpěvačky Agnethy Fältskog. Deska s názvem "A" vyšla zkraje letošního roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY