Adele znovu ovlivňuje hitparády: stačí jí k tomu tweet

11.08.2013 15:30 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Adele a The Civil Wars
© awesomepeoplehangingouttogether.tumblr.com
Fenomenální Angličanka Adele už sice více než dva a půl roku nevydala žádnou novou desku, přesto znovu promlouvá do pořadí světových hitparád. Tentokrát to však nejsou její písně, které míří na vrchol žebříčků. Veleúspěšná Londýňanka totiž zprávou na Twitteru podpořila folkové duo The Civil Wars.

"Prosím jděte a kupte si nové album Civil Wars. Jsou to moji největší oblíbenci a nová deska je nádherná," napsala hvězda na sociální síť. Podle odborníků tak zřejmě ovlivnila výsledky světových hitparád. Formace ve složení Joy Williams a John Paul White se totiž v té době se svou stejnojmennou deskou imaginárně přetahovala o první příčku britského albového žebříčku s počinem jiné dvojice, finalisty soutěže Británie má talent, Richardem a Adamem. Jejich nahrávka "The Impossible Dream" v polovině týdne o čtyři tisíce kusů vedla, jenže poté, co Adele vzkazem na hudbu Civil Wars upozornila svých šestnáct milionů následovníků, pořadí se začalo rapidně přesýpat.

Podle aktuálních prognóz skutečně eponymní nahrávka The Civil Wars v neděli 11. srpna stane na vrcholu britské albové hitparády, kromě toho Adele zřejmě zasáhla i do pořadí amerického žebříčku, kde její favorité taktéž bojovali o pozici číslo jedna. Na finální výsledky si však ještě musíme počkat.

Pětadvacetiletá Adele Laurie Blue Adkins si v současnosti užívá mateřské pauzy, a dobývání hitparád tak na nějakou dobu přenechala jiným. Hudební veřejnost ale doufá, že deset měsíců po narození syna se už majitelka devíti cen Grammy pomalu začíná připravovat na návrat. Případný nástupce kultovní desky "21", jedné z nejúspěšnějších nahrávek popové historie, totiž přirozeně vzbuzuje velká očekávání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY