Ewu Farnou zlobí hlasivky, lékaři jí nařídili klid

16.07.2013 20:21 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Ewa Farna
© showbiz.cz
Česko-polská zpěvačka Ewa Farna se už od finálového večera posledního ročníku SuperStar potýká se zdravotními problémy. Pětinásobnou bronzovou slavici trápí potíže s hlasivkami, kvůli kterým musela zrušit několik vystoupení. Vše začalo právě ve finále SuperStar, kde měla původně rodačka z Třince veřejnosti živě představit svůj nový singl. Jenže na vystoupení nakonec kvůli zlobivým hlasivkám nedošlo a bývalá partnerka písničkáře Tomáše Kluse byla ráda, že závěrečný přenos zvládla alespoň coby porotkyně odmluvit.

S potížemi kolem svého hlasu se Farna potýká i nadále a přes léto ji tak čeká klidový režim. Zpěvačka proto zrušila například účast na festivalu Vysmáté léto. "Ewa má nařízený klid od lékařů a musí odpočívat. Kvůli tomu už jsme ani žádné další koncerty nedomlouvali," uvedla manažerka Michaela Kocourová. Koncertní přestávka by měla trvat až do konce srpna. Výjimku tvoří pouze několik zahraničních živých vystoupení, které držitelka ceny Anděl z roku 2009 během léta absolvuje

Dost možná způsobí neplánovaný klid i časový skluz v přípravě Ewiny nové studiové desky, jejíž vydání bylo fanouškům přislíbeno na podzim letošního roku. Brzy dvacetiletá interpretka o chystaném novém materiálu promluvila na konci května v rozhovoru pro magazín ONA Dnes. "Scházím se s kapelou ve zkušebně, zazpívám a oni mě doprovodí nebo někdo něco přinese a já dodělám pěveckou linku. Skončila doba, kdy jsem dostala od vydavatele písničku a líbí - nelíbí. Dneska je to celé hudebně ze srdce a tak to má být. A to je pro mě postup o level výš. Nemusím být první ve Slavíku, ale musím cítit skok v tvůrčím procesu," prohlásila poprockerka. Ewa Farna měla začátkem roku smělé plány, chystala totiž vydat hned čtyři nová alba. Je otázkou, kolik z nich jí nakonec zdraví dovolí v letošním roce dokončit.

Interpretka hitů "Toužím" nebo "Maska" si na rok 2013 nachystala náročný program. Kromě skládání nových písní totiž v roli porotkyně absolvovala půlroční maraton zatím poslední řady SuperStar. V sezoně, jejíž vítězkou se stala Sabina Křováková, byla právě Farna médii označována jako nejkontroverznější z porotců. "Když jsem podepisovala smlouvu, říkala jsem si, že buď budu nudná a nikdo mě nezaregistruje, anebo budu kontroverzní, a pak taky ale musím snést výtky, že jsem trapná, mladá, nemám tam co dělat a povyšuju se nad ostatní," reagovala zpěvačka, která si během soutěže zazpívala hit "I Will Always Love You" legendární Whitney Houston.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY