Kytarista Def Leppard Vivian Campbell bojuje s rakovinou

11.06.2013 11:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Vivian Campbell
© defleppard.com
Po Tonym Iommim z Black Sabbath je dalším kytaristou bojujícím s rakovinou Vivian Campbell z Def Leppard. V oficiálním prohlášení oznámil, že trpí Hodgkinovou chorobou a už dva měsíce dochází na chemoterapie, které budou trvat celkem půl roku.

Hodgkinova choroba je systémové zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin. Pozitivní pro kytaristu je, že v dnešní době je ve velké většině případů vyléčitelná. "Jsem rád, že má rakovina mi poslala varovné znamení ve formě kašle, který nechtěl přestat," vyjádřil se Campbell. Podobně jako Iommi se i Campbell chce přes chemoterapie zúčastnit letního koncertního turné, které začíná už 21. června.

Def Leppard pocházejí z anglického Sheffieldu, kde v roce 1977 započali hudební kariéru. Svým třetím studiovým počinem "Pyromania" z roku 1983 vstoupili mezi nesmrtelné rockové legendy. Toto album totiž časopis Rolling Stone zařadil mezi pět set nejlepších desek všech dob. Prozatím natočených devíti studiových alb prodali na celém světě přes sto milionů kusů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY