Český YouTube Fest 2013 zná jména patnácti finalistů

23.05.2013 10:39 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Lucie
© facebook interpreta
Třetí ročník Českého YouTube Festu se s přicházející festivalovou sezónou přiblížil ke svému konci. Od poloviny dubna mohli čeští interpreti přihlásit do soutěže až tři své skladby. Následně porota z několika stovek přihlášených (letos čtyři sta šedesát) vybrala nejprve pětapadesát a následně patnáct finalistů. Finální hlasování startuje v těchto dnech a trvá do 10. června, výsledky budou oznámeny o dva dny později na výročních cenách Ochranného svazu autorského.

V čele poroty letos zasedli členové kapely Lucie, držitel několika cen za album "The Escapist" Boris Carloff a vítězové minulého ročníku Bek Ofis. "Český YouTube Fest považujeme za skvělý projekt. Samotná výhra a možnost zahrát si na pódiích velkých letních festivalů je upřímně to nejlepší, co může mladá kapela získat. Vystoupit před tisícovými davy a představit se publiku, které by vás jinak nemělo šanci poznat, je benefit, na který nemusí mnohdy dosáhnout ani zavedené kapely," říkají o projektu členové kapely Lucie.

"Výběr finálové patnáctky nakonec nebyl tak náročný, jak jsme se obávali. Ukázalo se, že je mezi námi řada skvělých kapel, které si zaslouží dostat šanci," dodává Michal Dvořák. Mezi finalisty byly letos vybráni Lanugo, Dirty Blondes, Sunflower Caravan, Holden Caulfield, IAN, Jitka Charvátová, Nanosféra, I Like You Hysteric, Hysterical Naked, Voila!, Evelynne, Gambrz Reprs, We On The Moon, Néro Scartch a True Crew Beztak. Už víte, komu pošlete svůj hlas a dáte jim tak možnost prezentovat svoji tvorbu na jednom z nejznámějších evropských festivalů? Potom hlasujte na YouTube.com.

Pět kapel, které dostanou největší počet vašich hlasů, vystoupí na začátku července na festivalu Rock For People, první tři svůj hodinový koncert odehrají i návštěvníkům festivalů Jam Rock a United Islands České Spořitelny. Vítěz se navíc představí v první polovině srpna na maďarském Sziget festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY