Beastie Boys vydají memoáry, po Adamu Yauchovi bylo pojmenováno hřiště

13.05.2013 09:29 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Beastie Boys
© facebook interpreta
Zbylí členové Beastie Boys chystají pro své fanoušky dárek v podobě memoárů. Smlouva s vydavatelstvím Spiegel & Grau je podepsána, prozatímní termín vydání je stanoven na podzim roku 2015. Editorem publikace dle listu The New York Times bude novinář orientující se na hip hop Sacha Jenkins. Dvojka Michael Diamond alias "Mike D" a "Ad-Rock" Horovitz má dle vydavatelky Julie Grau přání, aby tato zatím nepojmenovaná kniha byla pro fanoušky zážitkem z mnoha dimenzí.

První nahrávkou této tehdy punkové kapely bylo EP "Polly Wog Stew". Vydali ho v roce 1982 v době, kdy už byli rok na scéně. Poté inklinovali k rapu a první regulérní album nahráli v roce 1986. Jmenovalo se "Licensed To Ill". Posledním, v pořadí osmým řadovým albem se stala nahrávka "Hot Sauce Committee Part Two" z roku 2011. Původně byl tento projekt zamýšlen jako dvojalbum, nicméně kvůli nemoci Adama Yauche se ho nepodařilo dokončit.

Loni byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Adam Yauche se však už tehdy ceremoniálu nezúčastnil kvůli zdravotním problémům, a tak poslal alespoň dopis fanouškům. Již v roce 2009 mu byl odstraněn nádor slinné žlázy a lymfatické uzliny. I když původní prognózy byly optimistické, zákeřnou chorobu se mu nepodařilo přemoci.

Na počest právě Adama Yauche bylo pojmenováno jedno z dětských hřišť. Nachází se ve čtvrti Brooklyn Heights a do těchto dní neslo jméno Palmetto Playground. Od 3. května 2013 (v den ročního výročí jeho úmrtí) je ovšem jeho oficiální název nově Adam Yauch Playground. Právě v této čtvrti rapper vyrůstal a jmenované hřiště častokrát navštěvoval.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY