Daft Punk získali své první britské zlato

30.04.2013 11:30 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Debutová deska "Our Version Of Events" Emeli Sandé je v top desítce albové hitparády již rekordních třiašedesát týdnů. Očekávaná deska will.i.ama končí trochu překvapivě až třetí, vítězí opět Michael Bublé. Nejlepším singlem uplynulého týdne je "Get Lucky" od Daft Punk.
Daft Punk - Get Lucky
© facebook interpreta
Zatímco minulý týden byly v nejlepší singlové trojce hned tři novinky, tentokrát tam nenajdeme ani jednu, zůstaly tam totiž ty minulé. O místo níž šly singly "Waiting All Night" od Rudimental i "#thatPOWER" Justina Biebra a will.i.ama. Historicky první vítězství s v Británii si připisuje francouzské elektronické duo Daft Punk. Pánům se povedlo zabodovat se singlem "Get Lucky". Ten je prvním z očekávané čtvrté desky "Random Access Memories", která vyjde za pár týdnů. Jde zároveň o nejrychleji prodávaný singl tohoto roku, za uplynulých sedm dní se jej prodalo přes sto padesát tisíc kopii.

O tři místa směrem nahoru se posunul singl "I Need Your Love" Ellie Goulding a Calvina Harrise. Ten minulý týden překonal rekord Michaela Jacksona, když se stal prvním umělcem v historii, který měl v top 10 osm singlů z jednoho alba. Z dvanácté na pátou příčku vyskočili Macklemore a Ryan Lewis s hitem "Can't Hold Us". V nejlepší desítce dále zůstali Duke Dumont, Pink a Nate Ruess, Nelly a Pitbull s Christinou Aguilerou. Na devítce je první novinka, na svědomí ji mají účastníci show Britain's Got Talent Loveable Rogues.

O třiatřicet míst nahoru putoval "Let Her Go" zpěváka Passenger, vítěz několika evropských hitparád je aktuálně jedenáctý. O deset míst níže je postup týdne, z konce osmé desítky povyskočil "Play Hard" Davida Guetty. Druhou nejvyšší novinku najdeme až na třicátém třetím místě, zakotvili tam Nervo a Nicki Romero s "Like Home". Čtyřicítku uzavírá finalistka britského X Factoru z roku 2011 Amelia Lily s novinkou "Party Over". Další tři novinky jsou v sedmé desítce, najdeme tam "Pretty Brown Eyes" Codyho Simpsona, "Young And Beautiful" Lany Del Rey a "Hurt Lovers" kapely Blue.

    Top 10 - singly:
  1. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  2. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  3. will.i.am feat. Justin Bieber - #thatPOWER
  4. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - I Need Your Love
  5. Macklemore feat. Ryan Lewis - Can´t Hold Us
  6. ▼ Duke Dumont feat. Ame - Need U (100 Percent)
  7. Pink feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  8. Nelly - Hey Porsche
  9. N Loveable Rogues - What A Night
  10. Pitbull feat. Christina Aguilera - Feel This Moment

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Michael Bublé - To Be Loved
© facebook interpreta
Kanaďan Michael Bublé obhájil vedoucí pozici, následován je ale dvěma novinkami. Trošku překvapivě je druhý Frank Turner se svým pátým albem "Tape Deck Heart", dosud bylo jeho nejvyšším umístěním přitom až dvanácté místo s dva roky starou deskou "Keep My Bones". Třetí je potom producent, kterého v současné době chce na desce snad každý, will.i.am. Ten konečně vydal očekávané album "#willpower" na kterém najdeme i bývalé britské singly číslo jedna "This Is Love" a "Scream And Shout".

Zbytek nejlepší desítky zůstává bez větších změn, až na návrat "18 Months" Calvinna HarriseCalvinna Harrise na osmé místo. Padesát let starý rekord se podařilo překonat albu "Our Version Of Events" Emeli Sandé. To od svého vydání v únoru minulého roku neopustilo pozice v nejlepší britské desítce. Deset týdnů na pozici jedničky a celkově třiašedesát týdnů mezi nejprodávanějšími deskami znamená překonání "Please, Please Me" The Beatles z roku 1963. Celkové prodeje debutu talentované zpěvačky na ostrovech atakují hranici dvou miliónů nosičů, jen od začátku roku je to téměř půl miliónů a jak se zdá, prodeje jen tak neklesnou, Britové se asi rozhodli kupovat si místo chleba desku této interpretky.

Na čtrnáctém místě je novinka "Bankrupt!" skupiny Phoenix. Třiatřicátý je Rob Zombie se svou pátou deskou "Venomous Rat Regeneration Vendor" a o místo níže s novinkou "Reincarnated" rapper Snoop Lion.

    Top 10 - alba:
  1. Michael Bublé - To Be Loved
  2. N Frank Turner - Tape Deck Heart
  3. N Will.I.Am - #willpower
  4. Pink -. The Truth About Love
  5. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  6. Justin Timberlake - The 20/20 Experience
  7. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
  8. Calvin Harris - 18 Months
  9. Bastille - Bad Blood
  10. Fall Out Boy - Save Rock And Roll

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY