Boduf Songs a Jessica Bailiff poctí svou návštěvou i Prahu

21.04.2013 07:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Boduf Songs
© facebook interpreta
Uzavřený svět Boduf Songs má vlastní pravidla, vlastní čas, vlastní zvuk. Už potřetí se Mat Sweet neboli Boduf Songs vrací do Prahy – tentokrát na 22. dubna na 007. Sweet svými podomácku nahrávanými demokazetami před lety uhranul kultovní label Kranky, kde vydal coby Boduf Songs čtyři desky: "Boduf Songs" (2005), "Lion Devours The Sun" (2006), "How Shadows Chase The Balance" (2008) a "This Alone Above All Else In Spite Of Everything" (2010).

Letošní novinka "Burnt Up On Re-Entry" vyšla na Southern Records a je už druhým albem, na němž se původně akustický a syrový zvuk Boduf Songs rozrostl o další elementy. Tichá krása, křehká naléhavost a neopakovatelná atmosféry zůstaly - přibyly jen další možnosti, jak je zvýraznit. Jestli máte rádi Low nebo A Whisper In The Noise, zamilujete si - pokud se tak už nestalo - Boduf Songs. A spustíte se s nimi skutečně hluboko.

To ale není všechno: Na současném evropském turné doprovodí Boduf Songs ještě Jessica Bailiff, která patří už dlouhá léta ke katalogu Kranky Records. V případě Jessiky je propojení s Low ještě hmatatelnější: byl to právě Alan Sparhawk z Low, který na základě poslechu jejích demokazet doporučil Bailiff na Kranky. Zatím poslední - a vynikající! - album "At The Down-turned Jagged Rim of the Sky" je ozvěnou klasických slowcore desek a anglické kytarové psychedelie v té nejryzejší formě. V pondělí 22. dubna to na 007 budou dva naprosto rovnocenné sety!

Show startuje ve 20:00 hodin. Vstupné činí 250 Kč.

Další koncerty Boduf Songs + Jessica Bailiff v Česku:

30. dubna - Olomouc
1. května - Brno
2. května - Plzeň


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY