Paul McCartney je nejbohatším britským hudebníkem

16.04.2013 09:28 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Paul McCartney
© PA
Britský týdeník The Sunday Times sestavil žebříček nejbohatších britských hudebníků. Opanoval ho, celkem podle předpokladů, sir Paul McCartney (na snímku se svou třetí ženou Nancy Shevell). Bývalý člen legendárních The Beatles, který stále koncertuje a nahrává nová alba, vlastní jmění přesahující dvacet miliard korun.

Ani jeho pronásledovatelé nejsou žádní chudí příbuzní. Slavný skladatel a autor patrně nejznámějšího rockového muzikálu Jesus Christ Superstar Andrew Lloyd Webber se umístil na druhém místě, následován irskými rockery U2. V první desítce se nacházejí i manželé Beckhamovi, sir Elton John nebo frontman kapely Coldplay Chris Martin.

U mladších umělců (těch, kteří nepřesáhli věkovou hranici třiceti let) není také vítězka žádným překvapením. Adele momentálně vévodí všem možným žebříčkům prodejnosti, hranosti i popularity, a i když nevlastní zatím ani dvacetinu majetku Paula McCartneyho, i s třiceti miliony liber už se dá docela slušně žít. Z hodně velké dálky se na ni dívají Cheryl Cole a Leona Lewis.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY