Joe Satriani vydává album "Unstoppable Momentum", zahraje z něj i v červenci v Lokti

11.04.2013 15:39 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Joe Satriani
© facebook interpreta
Kytarový mág Joe Satriani znovu dorazí do Česka. Bude propagovat nové album "Unstoppable Momentum", které vyjde na začátku května. Jeho vystoupení bude již čtvrtým českým, nicméně jedno poprvé bude v sobě také obsahovat. Vlastně dvě. Nezahraje v Praze, nýbrž v Lokti u Karlových Varů a nikoli v hale, ale pod širým nebem. Stane se tak 4. července. Naposledy u nás zahrál loni v červenci po boku bratrů v triku Stevea Vaie a Stevea Morse.

Nové album bude čtrnáctým počinem v Satrianiho studiové diskografii. Produkci si vzal na starost on sám společně s Mikem Fraserem. Ten pracoval například pro AC/DC nebo Aerosmith. Jedenáct písní sám Satriani označuje za velmi pestý materiál s mnoha vlivy a hudebními směry. Nahrávali ho s ním Vinnie Colauita (Sting, Jeff Beck), Chris Chaney (Jane's Addiction) a Mike Keneally (Dethklok).

Kytarista s přezdívkou Satch začal hrát až ve čtrnácti letech, ale už v roce 1988 byl doprovodným kytaristou Micka Jaggera na jeho prvním sólovém turné. V roce 1994 hrál u slavných Deep Purple. Nyní drhne struny v superskupině Chickenfoot. Za svoji kariéru posbíral patnáct nominací na Grammy a prodal více jak deset milionů nahrávek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY