Pet Shop Boys vydají album "Electric" u nového labelu

17.03.2013 11:13 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Pet Shop Boys
© bbc.co.uk
Osmadvacetiletá spolupráce britských elektroniků Pet Shop Boys a firmy Parlophone je překvapivě u konce. Dvanácté studiové album s názvem "Electric", které kapela momentálně chystá na červen, vydá prostřednictvím nového labelu Kobalt Music Services.

"Chceme poděkovat všem, kteří po dobu uplynulých dvaceti osmi let pracovali pro Parlophone, ať už ve Velké Británii, nebo v zahraničí. Když jsme s tímto vydavatelstvím podepisovali v roce 1985 smlouvu, neměli jsme tušení, jak dlouhé a úspěšné toto partnerství bude. Teď je však stejně vzrušující začít novou spolupráci s novým týmem, který má odlišnou strukturu," uvedli v oficiálním prohlášení Neil Tennant a Chris Lowe.

Kapele nezapomněl polichotit ani šéf Parlophonu Miles Leonard. "Jsme hrdí, že jsme mohli spolupracovat s Pet Shop Boys skoro třicet let. Měli jsme to štěstí, že jsme byli při jedné z nejúspěšnějších kariér v historii popu. Neil i Chris do dnešního dne svojí úžasnou tvorbou ovlivňují úžasné množství lidí. Přejeme jim do budoucnosti jen to nejlepší."

Kapela, která působí na hudební scéně už více jak třicet let, vydala první album "Please" v roce 1986. Smršť hitů jako "West End Girls", "Go West", "Suburbia" nebo "It’s A Sin" následovala hned poté. Nejenom díky tomu prodali desítky milionů alb a získali spoustu hudebních ocenění. Na další z nich budou aspirovat se svěžím větrem v podobě nového vydavatelství v zádech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY