Do soutěže Hard Rock Rising o světové turné se přihlásil rekordní počet kapel

16.03.2013 18:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hard Rock Rising
© facebook interpreta
Možnost vyhrát hodnotné hudební ceny, natočit album a video s Hard Rock Record, vyrazit na celosvětové turné nebo se zviditelnit na hudební scéně přilákalo do soutěže "Souboj skupin 2013" rekordní počet českých muzikantů. Celkem 104 kapel bojovalo o přízeň veřejnosti na facebookových stránkách soutěže, do semifinále pak postoupilo devět z nich s nejvyšším počtem hlasů. O samotném vítězi však rozhodne odborná porota na základě živých vystoupení.

Všechny kapely se registrovaly přímo na facebookové stránce Hard Rock Cafe Praha, kde do 11. února probíhalo on-line hlasování o postup do druhého kola. Každý fanoušek byl za své hlasování odměněn, volba totiž probíhala stažením skladby oblíbené kapely, samozřejmě zdarma. 9 kapel s největším počtem stažených skladeb, tedy s největším počtem získaných hlasů postoupilo do třetího kola, kde už půjde o živé hraní v pražském Hard Rock Cafe. Zde již o kvalitách kapel rozhodne odborná porota, složená ze zástupců televize Óčko, hudebního portálu Koule.cz, Pepy Vlčka z radia RockZone, hudební agentury BrainZone, Oty Baláže a Lukáše Barczaye, hudebního dramaturga radia City. Semifinálová kola budou probíhat v pražském HRC ve dnech: 13.3., 20.3. a 27.3., vždy mezi 19:30 a 21:30. Odsud se do finále probojují celkem tři kapely a ty se o vítězství utkají ve finálovém kole 11. 4. 2013. Všechna kola jsou veřejně přístupná a zájemci nemusí platit vstupné.

Kromě hodnotných cen získá lokální vítěz i možnost zahrát si na festivalu Benátská noc a automaticky postoupí do celosvětového kola soutěže. Zde už se hraje o celosvětové turné pod záštitou Hard Rock v městech, jako je například Sydney, Tokyo, Hong Kong, Londýn, Chicago a Honolulu. Dále skupina nahraje spolu s Hard Rock Records album, natočí videoklip a získá výbavu v hodnotě 10.000 USD. Skupiny, které se umístí na druhém a třetím místě, také získají hudební výbavu v hodnotě 10.000 USD. Absolutní vítěz světového kola bude mít navíc příležitost vystoupit na stejném pódiu jako Bruce Springsteen, Kasabian nebo třeba The Black Keys na festivalu Hard Rock Calling v Londýně. Ten se letos bude konat v Olympijském parku královna Alžběty.

Česká republika se do počtu soutěžících kapel zařadila mezi státy jako Německo, Španělsko a Portugalsko, například ve Velké Británii se soutěže letos účastní kapel 400. "Zájem českých kapel o účast v soutěži v tomto roce nás mile překvapil. Velmi se těšíme na koncertní kola v HRC a srdečně zveme všechny fanoušky, aby soutěžící kapely přišli podpořit. Věříme, že i letos se vítěz českého kola dostane vysoko v globální soutěži, a kdoví, třeba získá i některou z cen," říká Lenka Fejglová, obchodní a marketingová manažerka pražského Hard Rock Cafe.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY