Van Halen by podle Davida Lee Rotha měli hrát v Evropě, manažer Azoff to ale vyvrátil

13.03.2013 13:33 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Van Halen
© facebook interpreta
Ačkoli zpěvák Van Halen David Lee Roth nedávno smutně pro Rolling Stone poznamenal, že nový hudební materiál je stále v nedohlednu, odvážil se nyní pronést přání, že se rockeři vydají ještě do konce roku na turné po Evropě. Tam by chtěli odehrát něco mezi padesáti až šedesáti koncerty.

"Van Halen, to je čistý a nesestříhaný druh hudby. Kytara, basa, bicí a vytí na měsíc. Je to jakoby se člověk opil z opravdu dobrého Kentucky bourbonu. Prožijete skvělou noc, ale pravděpodobně nás nebudete chtít zase tři roky vidět," říká David Lee Roth.

Je to již nějaký pátek, co Van Halen hráli na starém kontinentě. V roce 1998 jim na několika vystoupeních ve Finsku a Německu pomáhal zpěvák kapely Extreme Gary Cherone. V Anglii byli Van Halen naposledy ještě se zpěvákem Sammym Hagarem v roce 1995. Poslední turné po britských ostrovech absolvovali za mikrofonem s Davidem Lee Rothem v roce 1984 v rámci Monsters Of Rock. Loni v létě zrušili své turné po USA.

Manažer Eddieho, Alexe a Wolfganga Van Halenových Irving Azoff tyto řeči ale vyvrátil: "Nic takového jsme zatím neprodiskutovali. A proč tedy David o tom mluvil? Protože je to upovídaný chlapík.Pokud se nestane nic zvláštního, žádnou šňůru pro letošek neplánujeme. A už určitě ne po Evropě."

Kalifornští hard rockeři existují od roku 1972 a již jim nechybí mnoho do sta milionů prodaných nosičů po celém světě. Poslední album "A Different Kind Of Truth" vyšlo loni. Mezi nejznámější hity patří skladba "Jump", kapela se ale proslavila hlavně díky kytarovému mágovi Eddie Van Halenovi a jeho legendárním sólům, z nichž například "Eruption" patří do zlatého fondu rockové kytary a vy si ho pod článkem můžete vychutnat ve výrazně delší live verzi, než jak je zaznamenáno na studiovém CD.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY